Holiday

Holiday: Bercuti Di Johor Bahru (Part 1)

1:02 PM

Assalamualaikum semue!!!!

Lama dah tak bersiaran ni. Biasa la tuan ikut mood dan masa..hihi
tak kisah la ada org nk follow ke tak ke kan..bukan wt blog sbb nak org baca pun. just suka2, free2 lain masa boleh tengok balik.. Maaf sangat2 buat yang ada komen kt blog ni tp tunggu aku reply sampai dh berzaman kan baru nk reply. kalau nak fast respon, boleh follow FB/IG aku ye..sana fast respon.

Kali ni kan nak cite benda dah basi tau..maaf kalau ada part2 yg aku dh terlupa..
Trip kali ni kami sekeluarga kecil pergi JDT. first time untuk aku dengan anak2 jejak kaki kt JB. masa umur awal belasan tahun aku pernah sampai air hitam je.

Trip kali ni focus utama sebab nak pergi Hello Kitty Town. bawa my princess sorang tu Arsya Qaysara. Kami bercuti dari 13/9/16 - 15/9-16 (kalau betol la..hihi). Kami gerak awal pagi pukul 4-5 pagi kalau tak salah. sampai kt Skudai kol8 pagi. jalan jem sikit nak keluar highway tu sebab orang dah sibuk2 nak pergi kerja kan..

Mula2 kami cari tempat makan dulu, kami singgah makan kt 1 kedai mamak depan Aeon Mall Kulai. Kenapa kami kat sini??haha konon2 nak g JPO dulu. tp JPO belum buka kan..kena tunggu kol10 baru buka.

Tak masuk dalam lagi, kat luar pun jadi la kan..hihi

Kol10 pagi kami ada la jalan2 kt JPO ni, panas tak walaupun masih pagi.Kami pusing2 jumpa kedai2 baju budak2. ada la shopping sikit baju anak2. Untuk mak bapak semua tak berkenan. yg di cari tak jumpa. Niat hati on the way balik KL nanti nak singgah A'Famosa Freeport pulak.

Kami sempat makan lunch kt JPO ni sebelum cari Hotel yang dh kami book tu. kt dalam JPO ni ada food court juga. Harga biasa la agak mahal sikit dari kedai biasa kt luar tu. Standard la mkn kt Mall kn. Dalam kol 12-1 kot kami gerak g cari Hotel. Hotel kami dekat Taman Nusa Bestari. Kenapa kami pilih hotel ni??? tentu la kira dekat juga la dgn Hello Kitty tu.

Dekat area situ banyak juga hotel lain tau. Kawasan banyak shoplot kedai siap ada Jusco, Tesco dgn Giant. Kami book Pariss Hotel. Hotel ni betol2 kt depan Giant tu. dari jauh dh boleh Nampak signboard atas bangunan hotel ni. senang kami nak cari hotel ni tau.


Tinggi tapi tak ingat berapa tingkat

Ni reception dia

Banyak sofa empuk2 kt labi dia. selesa sangat



Banyak kan..macam2 ada tau.

Bilik cukup luas dan besar utk kami 4 beranak

Tengok nak bawa wheelchair baby dalam bilik tu tak ada masalah.

Pool pun ada tau kt roof top depan café dia.
Kalau nak banding kan harga dengan kualiti hotel ni memang berbaloi2. Cukup selesa, bersih, breakfast pun makanan dia ok, banyak juga pilihan, sedap2 juga. boleh cakap semua kelengkapan dan service yg cukup. Aku tak detail sangat tau review pasal hotel ni. kalau detail kan muntah pulak korang baca panjang jela entry ni..hihi

Kami check in hotel ni leboh kurang kol 2 ptg. Masuk2 bilik je kami mandi semua bagai, pastu tidur..haha letih kan gerak kol 4-5 pagi. Kasi la mak bapak tambah tenaga balik. tp aku rasa kami ni tidur2 ayam je sebab nya dengan 2 anak yang berkerja sakan dalam bilik hotel ni. Habis barang2 dalam bilik huru hara jadinya.

Kol 5 ptg kami keluar, nak jalan2 pusing JB sambal cari tempat makan. Dinner hari pertama kami ingat nak makan seafood kt Senibong Seafood. Kalau Korang sampai kat Senibong Village ni, dia betol2 mengadap singapura tau. kawasan perkampungan nelayan, tp bandar juga la. bukan betol2 kampong pun. hihi.
Sini ada banyak restoran, korang pilih la nak kalau boleh review dulu mana yang sedap dan berbaloi. aku makan kt sini, mengecewakan. rasa tak sedap pun. mula2 Asben nk order tomyam, tp dia ternampak tomyam org lain, mcm cair. jadi dia tak jado order tomyam.


Siakap ni, Nampak mcm menarik dan sedap tapi tak sedap. lagi tak garing pastu dalam dia mcm tak masak sangat. ada yang mentah lagi. kuah pun tak sedap. mcm masak sos biasa je. rasa tomato je lebih.
Harga makan kt sini mahal sangat. kami ni selalu makan seafood jadi kami tahu nilai nya. Harga kalau mahal tapi sedap aku ok je. ni huhuhu. Ikan tu kecil tau bukan size besar pun. Standard2 size makan 2 org. sama je mcm selalu kami makan. Tak apa la lain kali kami makan seafood kedai lain pulak kan kot2 ada rezeki g JB lagi bulan 10 ni.



Belanja gambar masa tunggu makanan sampai. kami pilih tempat duduk makan bersila ni la sbb Arsya tido time ni.


Lepas makan ni kami jalan2 kat town. alik2 sampai kt Danga Bay. kami pun apa lagi, singgah la kejap kan. Sini meriah la juga. time ni tengah gila org main Pokémon Go tu. kebanyakan nya jalan sini sebab nak tangkap Pokémon la.








Bulat Adaniy masa ni. Dia umur 6 bulan masa ni.
Penat jalan 1 pusingan, kami pun balik hotel semula. Esoknya nak kuar seharian pulak ke Hello Kitty Town.


See you~

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers