Arsya Bersunat Di Klinik Ajwa Sek 15 Shah Alam

By Farhana IezAna - 2:20 PM

Arsya mmg xsunat lagi mase lps bersalin aritu..kteorg terus je kuar hospital n xterpikir langsng pasal nk sunatkan Arsya terus mase masih kt hospital aritu.

lps dh abis pantang Mil dok tanya2 xg sunatkan Arsya ke..hihi aku sebenarnya ingat psl nk g sunatkan Arsya ni..pernah jugak research psl bab sunatkan anak perempuan. mmg bercadang2 nk g sunatkan Arsya lps abis pantang@ time die masih bayi ni lagi la kn..senang xdela die sebok nk meniarap ke merangkak apa bagai kan..even klo wt mase masih kecik nie, die xtau sgt erti sakit kn..so agak senang la..

lepas dh tanya2 org n research kt mana yg boleh sunatkan bayi perempuan, so aku decide nk g Klinik Ajwa kt seksyen 15 shah alam. Klinik ajwa ada 2 cawangan tau..1 kt seksyen 7 then 1 lagi kt seksyen 15. tp yg aku tau utk sunatkan baby hanya ada kt klinik seksyen 15 ni..aku dapatkan no tefon klinik ni then terus call utk wt appoinment ke kn..actualy xpayah buat appoinment pn, just tau bile doc yg sunatkan tu ada kt klinik. sbb rasenye klinik tu tukar2 doc on duty. klo korg call klinik tu, nnt diorg akan bgtau scheduel doc yg bertugas. mcm aku dh decide nk g dlm minggu tu jugak, so aku terus g hari jumaat 5 september 2014 aritu.



Arsya time ni dh 2 bulan. sampai2 kt klinik ni, Arsya mmg matanye segar bugar je..mcm2 yg die nk tgk. lepas dftr just bawak mykids/sijil kelahiran, tunggu no giliran kena panggil. time ni org xramai pn. dpt no terus dh bly masuk jumpa doc. first doc akan cek dl sama ada dh boleh sunat kn ke x. Alhamdullilah time tu Arsya bly terus sunat. Doc ckp janji ada setitik darah pn jadi la. Arsya sikit pn xnagis time kena sunat. Parent boleh tau tgk anak time kena sunat. aku siap main2, borak2 lg dgn Arsya. Time nk sunat tu just bukak pampers. sorry la xde gmbr time tu..nk harap kan papa Arsya, die dh kuar dl sbb xnk dgr anak die nagis. padahal Arsya ok2 je, siap senyum2 lg..

Xsampai 5 minit pn dh settel. kejap sgt kn..
pastu tgu kt kaunter utk byr. kiteorg kena bayar rm32 je..murah kan.. actual boleh je nk pakai kad panel papa Arsya tp papa Arsya mls sbb kes die leceh sikit nnt nk claim balik..so kami bayar cash jela..murah je pn..

kalo korg nk sunatkan anak, boleh la g klinik ni.. doc yg sunatkan tu confirm2 doc melayu n islam. pakai tudung lg tau doc nye, peramah sgt n friendly.

KLINIK AJWA SEKSYEN 15 SDN BHD

Address
NO. 14G, BLOK 1, TINGKAT BAWAH
JALAN PAHAT G 15/G, DATARAN OTOMOBIL
SEKSYEN 15, SHAH ALAM
40200
SELANGOR



Phone
03-5511 2135




  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Thanks. Baru je sunatkan baby kat klinik ni.. Penat google, last2 jumpa blog ni . 😂

    ReplyDelete
  2. baru jea sunatkan anak..mmg terbaik klinik nie..doc pn ramah..

    ReplyDelete
  3. bpe bulan bole sunat?
    bpe kosnye ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby girl lps lahir je dh boleh sunat pun.kos ikut klinik.

      Delete
  4. Replies
    1. sy ada mention dalam entry. tp better call klinik utk check update price.

      Delete