Wedding Stuff

Wedding Stuff: Gelang Nikah

2:52 PM

Weeeeeeeee..aku dh dapat gelang untuk majlis batal air smyg mse nikah nanti..
bulan nie mmg target nak beli brg kemas..tp cincin untuk En Tunang je belom beli lagi..
mood die kurang baik sikit semalam so die tak de mood nak pilih cincin die + semue die mata die tak minat pun..

semalam aku dengan En tunang jalan2 mall baru dekat danau kota,kl..sapa pernah g dh KL Festival City..location nya betol2 depan trafic light nak pergi danau kota selepas hospital columbia asia setapak.

kt dalam tu ada kedai emas sri pinang dan habib jewels..first kiteorg survey kt Sri Pinang dl..sebelum g aku dh search tgk sama ada pape promotion ke x..Sri pinang mmg aku tau ada promotion sikit,klo beli emas 10g dia tolak 1g,then kalau beli set pengantin boleh dapat baucher 25% ape tah..hahah tak ingat la..

bila aku sampai je SriPinang tgk gelang,xde yang berkenan pn..so jalan2 ternmpk pulak habib jewel,saja la tgk2 kan..xde promotion pn sebenarnya..eh terlupa nak bgtau,harga emas 916 sekarang rm190/g.murah sikit la dari time aku beli cincin tunang dl harge emas 916 rm196/g..

sambung balik kisah dalam kedai Habib td,tengok pnya tengok tertarik hati dengan 2 gelang nie,tp yg 1 tu berat sikit so hargenye pn lebih bajet sikit la..yg 1 lg nie beratnye ok la,harga pun lepas dh potong still dalam bajet lagi.pattern nye pn lebih menarik dari yg 1 lagi tu..

so teros decide nak ambk yg second tu.since tangan aku nie kecik so dapat la gelang yg berat sikit,sebab bile dh potong kurang la lg beratnya kan..untung kt situ dapt gelang tebal sikit.hihihi..

Seperti yg aku bgtau td harge emas sekarang rm190/g,tp kt habib org tu bg rm185/g.hahaha.aku gembira besar..tp upah die potong dalam rm1++..mahal ke x??

awalkan aku beli emas..takut la harga emas naik tu beli je awal.En tunang kata jgn bagi org tengok tau..aku pn balik2 balut box tu dengan kertas pastu seal banyak2..sekarang dh selamat di tangan mak aku sbbnya en tunang xnak simpan sendiri.

ok dh abis cerita pasal gelang tu..picture nanti baru bly tgk..cincin tunang pn aku belom post picture lagi kan..hihi lupa la nanti aku post ye..

pss~dlm Festival city tu kan ada 1 kedai best untuk hentaran@barang rumah..nanti aku cerita dlm entry lain ye..tunggu tau..


You Might Also Like

4 comments

  1. kita baru beli rantai nikah ahad lepas. beli kedai kedai cina biasa je sebab tak puas hati dengan cincin risik yang beli dekat salah satu kedai emas dalam juscon bukit tinggi. nipis je cincin risik tu..

    kite beli dekat taman sri muda, shah alam. dapat rm168 segram~ meloncat2 keseronokan dengar harga segram dia~ weee

    ReplyDelete
  2. owh yeke??ana xpndai nak beli kt kedai emas biase tkt kne tipu..klo dh biase dengan tokey nye xpela kn..

    best nye dpt hrge yg murah..knp la xbgtau awl2 boleh g tgk..hihihi xpela dh beli pn nk wt cmne kn..

    ReplyDelete
  3. salam, saje share pendapat.. cuba add dalam FB, Gold Lot Shop.. kat situ jualbeli emas perhiasan 2nd hand secara online.. klu suke boleh beli, then jumpa face to face bayar cash n ambil barang.. gelang, rantai, cincin.. ikut nasib dpat yg cantik mata memandang.. harga jauh lebih murah dari harga kat atas.. saya pernah beli gelang tangan, cincin, dan rantai leher RM160segram dalam pertengahan tahun tempohari.. best tak.. tapi kena tengok trusted seller la... saja share pendapat

    ReplyDelete
  4. Thank @mukaramjamin sbb bg pndapat..nnt sy review ye..;-)

    ReplyDelete

SUBSCRIBE