Pemberian Pertama Untuk Bakal Baby

By Farhana IezAna - 7:00 AM




Assalamualaikum kawan2 semue..

nie cerita dh basi jugak tau sebenarnya..pemberian pertama utk bkal baby aku nie dtgnya daripada FIL. Atuk Nenek baby nie excited nk dpt cucu pertama nie..diorg rajin ok redah expo kt PWTC masa bulan 1 aritu..kn aku dh kata nie cite dh basi 3 bln lps..kuang..kuang..kuang..


Aku time tu melepek je kt umah 2 bln xkuar umah langsung la sbbkn mabuk teruk tula..tetibe ternmpk BIL aku post gmbr hasil belian FIL kt expo tu dlm fb..mase  tula baru aku dgn hubby tau yg FIL ada g expo baby dan belikan brg2 ni..


Syukur sgt dgn pemberian ni..bnyk jugak yg FIL beli time nie..disebabkan mase nie aku baru 3 bln mengandung, die beli baju semuenya universal la boleh pakai utk baby gurl @ boy. ada 12 helai rasanya baju yg diorg beli. baju dari newborn smpai la ke 6month old baby.. pastu ada beberapa pasang bootie dgn mitten..ada jgk beberapa helai bengkung baby ( yg nie aku dh xbli dh lps nie sbb mmg dh cukup kot rasanya)..then ada bedung hoddie, botol avent utk newborn, blanket pn ada jgk..dan yg paling besar diorg beli pampers huggies..ada pampers utk newborn, small size dgn m size skli diorg beli..mungkin nie FIL beli pakej kot masa kt expo tu..


Terima kasih Atuk Nenek baby yg baik hati belikan barang2 nie utk baby..nnt baby lahir, mama papa die bawak baby dtg main selalu dgn atuk nenek ye..




  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. wahhh. rezeki tuh. utk NB xssah2 dah nak beli. tggu bby besar bru beli baju baru..hehehe

    ReplyDelete
  2. @Nrsyikin: bab baju mmg xbeli dh kot kecuali nk bli bju pakai jalan2 je yg cun2 sikit..

    ReplyDelete