Arsya Qaysara

Family Photoshoot di Taman Botani, Putrajaya

4:19 PM

Assalamualikum....


 Sapa xpernah g taman botani????xpe2 jgn risau..kalau berpeluang nnt korg g la ye..senang je nk g sana..korg pusing je persiaran perdana tu nnt jumpa la signbord Taman Botani kan..

nak cite sikit aku ada wt family photoshoot kt sana..ni kali kedua aku photoshoot kt situ..first dl aku wt pre wedding sendriri kt sana..means masa tu aku just pkai camera SiPutih (NikonJ1) dgn tripod je..hihi save bajet katanya..

Kite tunjuk sikit picture agak2 dlm 2 tahun lps..tp lps tu jgk banding kan dgn gmbr sekarang ye..hihihi

 1 Picture cukup la ye..

Berbalik cite pasal aku pnya family photoshoot tu kan..sebenarnya photoshoot ni kiteorg buat free je..redeem free gift dlm pakej wedding photoshoot dl..mule2 rasa nk buat post wedding photoshoot sebab tu kami xbuat pre wedding sblum kawin dl..tp xkesampaian sebab lps kawin mcm2 hal bz nya kan..bile dh pregnant pulak, lagi la xkesampain nk wt maternity photoshoot sbb mabuk teruk smpai trimester..lps tu dh ok tp xboleh panas/penat sikit je mesti nak pengsan..ngada2 sgt kan...

Nasib baik la free photoshoot tu xde tamat tempoh kan..klo x memang burn gitu jela..bila ada bersalin tu pn ambik masa sampai arsya dh 6 bulan baru la kiteorg decide nk wt photoshoot ni..

Ok la tu sbb Arsya pn time tu dh pkai gelak2 and pandang kamera bila org panggil..malas ckp pnjg lebar..so ni la hasil photoshoot haritu...


















Ending nye picture Arsya dh tertido mse ambk gmbr..gasak ko la nak mana dan je nk tido ye..

Biasa la budak2 ni kejap je mood baik die..lps tu die dh nk tido..mcm Arsya ni xsusah bawak mana2.klo die nk tido, tido je die..xde nk mengamuk2 dl ke kn..

Tip utk nk photoshoot dgn anak kecil/bayi ni kan:

1. pastikan anak dh cukup minum/makan.means perut kenyang.
2. mood die baik ke. korg sebagai parent mesti tau bile time mood baik anak korg kan..mcm Arsya ni pg, lps bgn tido, dh mandi pastu kiteorg terus keluar rumah..on the way nk smpai tempat shoot tu, dh siap2 bg susu and arsya pn tido..tibe tempat shoot(bukan jauh pn dlm 30minit je dr rumah), arsya bgn tido dgn segar ny..
3. kalo shoot outdoor, cari la tempat yg xramai org and xpanas.
4. siap2 bawak mainan ke apa ke yg boleh ubah mood anak korg klo die bosan.
5. Jgn tergesa2/last minit pikir apa nk posing bile shoot tu..nnt makan masa korg pulak..igt anak korg mesti cpt penat n nk tido kn..
6. yg paling penting kalau boleh, cari la photographer yg pandai ambk gambar budak..sbb budak kn aktif and kne tackle die utk wat muke baik2 time shoot..hihi
7. pkai la baju, kasut yg sesuai utk keadaan nk outdoot photoshoot tu..jgn la ko pkai heel tinggi2 dgn bwk anak kecik lg kan..



ps~aku mmg xmakeup apa2 pn kt muke aku tu sbb ny muke allergic time tu.secalit bedak pn xde..tu psl muke buruk,xbermaya..huhu sedih..


You Might Also Like

1 comments

  1. salam . hye sy mira . nk tye time shoot tu ada kne apa2 charge tk kt taman botani tuu?? .

    ReplyDelete

SUBSCRIBE