Holiday: Bercuti Di Pulau Pinang-Part 3

By Farhana IezAna - 10:41 PM

Assalamualikum..


 Ni sambungan dari part yg lepas..ni sambungan terakhir la kirenya..
Utk hari terakhir kt sini, aku bngun sedikit awl sbb nk bwk Arsya mandi pool sblum check out..hihi..kiteorg mmg xde ambk breakfast kt hotel pn..so org trn sbb nk breakfast, kterg turun sbb nk g mandi pool..gasak la kn..

kol11pg baru balik hotel semula utk bersiap2 nk check out..cm biasa la kol 12 lebih sikit baru kami check out kn..


Kite wefie dl sebelum check out ye..

Saya dh nk balik KL


lps check out dh tgh hari, confirm2 la perut lapar..g geortown sbb igt nk pusing2 sana..
Sampai2 sana, tgk xjem..jalan pn cm lenggang sikit..so kite pun ambk kesempatan ni nk cari art street tu..kiteorg parking dekat2 dgn Masjid Kapitan Keling tu..Tgh hari kt sebelah pintu masuk masjid tu ada bukak kedai nasi kandar tp bukan nasi kandar beratur tau..Nasi kandar beratur bukak sebelah malam je..tp yg siang tu, nasi kandar die sedap jgk..lebih2 kurang jela rasa ny kan..
ramai org makan kt kedai tu tp sib baik ada meja kosong.dh la panas terik masa tu, sib baik ada tempat teduh..kiteorg makan kt luar je..


Ni la Masjid Kapitan Keling nye..

Ni la kedai nasi kandar yg aku makan tu..tgk sebelah die je kedai nasi kandar beratur yg famous tu..
Lepas isi perut, kami pun jalan2 kt sekitar situ cari art street yg dekat2 jela..art kt sana mmg bnyk, tp klo nk jln kaki tu mmg x la kn..sebab kedudukan tu jauh2.. kdg 1 jln tu ada 2 art je..
so kiteorg g jln yg bnyk sikit art..



Ni kt Lebuh Ah Quee

Yg ni kt Lebuh Armenian

Ni pn kt Lebuh Armenian

Ni pun kt Lebuh Armenian jgk.

kalo korg rajin nk ambk gambr dgn smue art kt situ, korg bly la sewa basikal ke, moto ke kn utk round2..klo naik keta mmg pyh nk jumpa..lgpun nk dpt kn parking tu susah kn..

klo korg jln2 kt Lebuh Armenian tu kn, ada warung jual ais kepal..tp aku tkt nk beli situ sbb tkt xhalal..hihi

kt situ pn bnyk kedai jual survenior..


Lepas dh jln2 kt Art Street ni, kiteorg pn nk mula kn perjalanan blk KL la.. Asben bawak aku naik ferry penang utk pertama kali ny..hihi


Beratur tunggu nk masuk ferry

Yeay dh park keta dlm ferry pn

Mama selfie sorg2 sebab Arsya tido..rugi arsya tau xbly nk ambk gmbr sesama utk first time kami berdua naik ferry penang ni..

Tgh perjalanan dlm ferry,hari pn hujan..

Eh papa pn nk selfie jugak..syiok sendiri la tu..
Tamat la holiday kami ke penang, Insyallah lain kali dtg lg...
tp satu je xsuke penang ni signboard die hilang2..pastu selalu jln jem lagi2, nk g town tu kn..

  • Share:

You Might Also Like

0 comments