Survey Dewan Kahwin

By Farhana IezAna - 11:00 AM

Hai frenz, entry kali nie nak cite psl dewan je..Sejak 2 menjjak nie aku sebok tefon sana sini untuk dptkan info pasal dewan nie..pening kepala pikir pasal dewan..Dewan nie penting bg aku sebab aku mst muat semue jemputan utk kedua2 belah pihak..aku buat 1 majlis je..maksud nya tak ada majlis bertandang nanti.jemputan agak ramai max 2000 org kalau boleh.
Pasal dewan nie aku mesti book awal,kalau boleh setahun sebelum mjlis dh book dewan..lagi2 pada yg nak bua kt dewan yg hot.kat bandar nie dewan mana2 pun mesti hot jgk..lagi2 nak pakai musim cuti sekolah.time tula banyak wedding kan..

Untuk memilih dewan yang sesuai ada beberapa panduan yg kite kena pikirkan sebelum book.
Lokasi Dewan

Kat mana nak dapat informasi atau tempat-tempat yang macam mana ada dewan? Jawapannya:
1. Tanya rakan-rakan, saudara mara dan juga jiran. Mereka mungkin ada pengalaman menghadiri majlis perkahwinan di lokasi yang anda mahu.
2. Pusat-pusat latihan atau pejabat-pejabat yang mempunyai bangunan sendiri kebiasaannya ada dewan. Ada kalanya mereka sewakan dewan mereka kepada orang awam. Anda perlu pergi ke tempat itu untuk dapatkan informasi dan lakukan tinjauan awal. Jangan tak harap atau bergantung sepenuhnya dengan maklumat melalui panggilan telefon. Anda perlu melawat lokasi pada waktu pejabat. 
3. Tanya pakcik Google, iaitu guna search engine.

Kapasiti Dewan
Selain daripada harga sewaan, anda juga perlu tahu kapasiti dewan itu. Berapakah jumlah tetamu yang dapat ditampung oleh dewan itu dalam satu-satu masa? Dalam memilih saiz dewan yang sesuai, anda perlulah dah ada cadangan bagaimana majlis itu akan berlangsung, sama ada "1 seating" atau "silih berganti". Apa yang di maksudkan dengan "1 seating' adalah tetamu makan serentak dengan pengantin. Kebiasaannya majlis sebegini dijalankan pada waktu malam. Oleh itu kapasiti dewan mestilah sama dengan jumlah tetamu. "Silih berganti" pulak bermaksud tetamu tidak datang serentak. Kebiasaannya majlis ini dijalankan pada waktu siang. Oleh itu kapasiti dewan bolehlah kurang daripada jumlah tetamu.

Pakej Sewaan Dewan

Apabila harga sewaan telah dinyatakan, soalan seterusnya adalah apakah kemudahan yang diberikan? Atau apakah yang termasuk dalam harga sewaan dewan itu? Adakah ia termasuk ...
1. kerusi meja?
2. perkhidmatan membersih dewan sebelum dan selepas majlis?
3. perkhidmatan mencuci tandas?
4. aircond dan lampu semasa penyediaan dewan?
5. sistem PA atau siaran raya?
6. bantuan teknikal?
7. DJ?
8. bilik rehat, bilik santai atau bilik lepak?
Kemudahan Sokongan

Kemudahan sokongan bermaksud kemudahan sedia ada yang menyokong kelancaran majlis. Kemudahan sokonganlah yang menjadi bonus poin bagi Bonda dalam membuat senarai pendek (short listed). Perkara atau kemudahan yang Bonda lihat adalah
1. tempat meletak kenderaan atau parking bagi tetamu. semue mesti suka jika tempat itu mempunyai banyak tempat parking dan laluan masuk-keluar juga mudah.
2. tandas;
3. tempat solat;
4. tempat penyediaan atau hidang makanan;
5. punca air untuk membasuh pinggan mangkuk dan air cuci tangan;
6. pentas (ketinggian);
7. bilik rehat;
8. laluan & kemudahan kerusi roda jika melibatkan tangga untuk sampai ke dewan itu;

Antara dewan-dewan yang aku dh dapatkan sikit2 maklumat:

1. Dewan Mbpj D'Kelana, Kelana Jaya
untuk lebih banyak gambar: http://kni-bridal.fotopages.com/?entry=2100125
- Rm250/jam
-Untuk persiapan pasang pelamin@deco dikenakan rm100/jam jika mengunakan aircorn dan rm50/jam jika tidak mengunakan aircorn.
-dewan besar boleh memuatkan 2000 tetamu 'silih berganti'
-lokasi dekat dengan tasik kelana jaya yang depan Giant/Kompleks kastam.agak tersorok dari jalan luar sebab terlindung banyak pokok2 besar.
-parking banyak.

yang nie awal2 aku dh reject sebab kalau boleh tak nak sewa dewan charge per jam.tp klo murah boleh la kan..rm250/jam bg aku mhl la..lepastu utk persiapan psg pelamin tu pun kena charge jgk..oh mmg takla kan..so aku reject.

2. Dewan gemilang yayasan felda


Dewan nie dibawah D'saji katering.Harga pakej serendah rm25 seorang termasuk katering,pelamin,deco, dan sebagainya.tinggal bawak diri dan baju sendiri je.
kalau nak tau lebih lanjut pasal dewan nie boleh hubungi

ERWAN BIN MOHD NOR
PENYELIA JUALAN & PEMASARAN
FELDA D'SAJI SDN BHD
BLOK J, ANJUNG FELDA
JALAN MAKTAB OFF JALAN SEMARAK
54000 KUALA LUMPUR
TEL    : 03 - 2698 8302
FAKS   : 03 - 2694 4159
H/P    : 019 - 3800 905
E-MAIL : erwan.m@felda.net.my
WEB    : www.feldadsaji.com.my

Aku just email je pada orang tu,lepastu dia hantar detail email kepada kite pasal dewan nie dan pakej2 yang ada.
Antara dewan hot kat kelana jaya.terbaik dewanya..semuenya lengkap.lokasi yang sangat strategik tepi lebuhraya LDP je.

3. Dewan Tabung Haji Kelana Jaya
-sewa utk tahun nie rm2500 sehari dan tahun depan rm3000 sehari
-persiapan hari sebelumnya tiada charge.
telefon no 03-78741033 utk tahu lebih lanjut.
atau klik link ini utk sedikit info KompleksKelanaJaya

4. Dewan Guthie Sime Darby,Bukit Jelutong.


Aku dapat info psl dewan nie dari blogger nie.
-boleh muat 40 meja
-rm1300dewan + PA system + aircorn (tp xtau still harga sama lg ke x..)

Location jauh sgt dari rumah aku,tp mcm best je dewan nie..murah pulak tu..hihi

5. Dewan Warisan Kompleks Warga Emas, Seksyen 24 Shah alam
- Sewa rm3500+kerusi 400 biji+meja 40 biji
-Deposit rm 500
-meja makan beradap dan meja buffet juga disediakan.
-lokasi agak terpencil.belakang Uptown Shah Alam

Cara Tempahan
Pemohon hendaklah mengisi borang KWED yang boleh diperolehi di Pejabat Dewan atau hubungi pihak pengurusan :-
  • 03 55411507(Pejabat Am)
  • 019 357 1839 (Tuan Haji Bahary)
  • 012 940 3876( Mohd Faridzol)
Alamat : -
Dewan Warisan
Kompleks Warga Emas, Shah Alam
2, Jalan Pudina 24/39A. Seksyen 24,
40200, Shah Alam, Selangor

6. Dewan Pkns Kelana Jaya
-Sewa rm3800 sehari
-dewan besar dan cantik
-lokasi strategik tepi lebuhraya LDP je.depan kompleks kastam.

tapi boleh sewa smpai bulan 7 nie je sebab pkns nak buat pembangunan semula tempat nie.
so untuk tahun depan tak boleh dh.

Kalau tak percaya boleh telefon no 03-55201234.

7. Dewan di Muzium Sultan Alam Shah, Shah Alam
Dalam Bangunan niela dewan nya
Info yang aku dapat dari website.try tfn no kt bwh nie tp setiasa tak berangkat..tension je..
Sewa : RM 2,000.00
Deposit : RM 200.00
Pakej : Sistem PA, 2 wire mic + 1 hand held mic
300 buah kerusi & 30 buah meja
Lampu & Penghawa Dingin

Kapasiti : 250 - 300 orang
Tempoh Penggunaan : 8.00 pagi – 6 petang
5% bagi setiap 1 jam selepas pukul 6 petang
Sebarang tempahan atau pertanyaan sila hubungi:
Unit Urusenggara
Perbadanan Adat Melayu Dan Warisan Negeri Selangor(PADAT),
d/a Muzium Sultan Alam Shah,
Persiaran Bandaraya,
40000 SHAH ALAM.
No. Telefon : 03- 55190050/55197604/55103190 & 55103220
No. Faks : 03- 55101799
Encik Khalid Ashwali bin Jamaluddin
Encik Ahmad Najib bin Zaini
8.Dewan Kompleks Perumahan Kastam,Kelana Jaya
Berangan nak pakai dewan kastam tapi 1 info pn aku xde.bile aku tefon no pejabat kastam kelana jaya tu,mula2 terus dia tanya sama ada aku nie staff kastam ke x..kalau bukan staf kastam tak boleh sewa dewan nie..huhu sedih2..takpe2 aku ada makcik yang kerja kastam,mungkin nak mintak tolong dia tanyakan harga sewa dewan nie..
kalau ok,nak dia la yang tolong sewakan..hihi
-lokasi dewan nie stategik tepi lebuhraya LDP je.depan Kompleks sukan Pkns tu je.
-dewan besar dan cantik.
kapada staff kastam yang nak tau pasal dewan nie boleh telefon no nie 03-78840800.
8. Dewan Mpsj
Ada beberapa dewan mpsj yang selalunya org guna utk majlis perkahwinan tapi kt area puchong la besar sikit dewannya..lokasi tak strategik.lagipun aku tak berapa familiar dengan kawasan puchong.
sapa nak info pasal dewan under mpsj boleh klik sini.ada harga sewa dan borang nya sekali.
Ubtuk keterangan lebih lanjut boleh telefon mpsj sendiri.hihi
9. Dewan Komuniti Lembah Pantai
-Harga sewa rm100/jam.min sewa 8jam.deposit rm300 sahaja.
-untuk persiapan pada hari sebelumnya tak ada charge.
-lokasi kedalam sikit kt area hillpark.nanti aku nak g tinjau kt sana.
nak maklumat lanjut boleh klik ini. Situ ada semue dewan bawah dbkl dan no telefon penyelia setiap dewan.senang kan nak dapat info.
Antara dewan2 yang ada:Dewan Komuniti Taman Tun Dr Ismail, Dewan Komuniti Bangsar, Dewan Komuniti Bandar Manjalara, Dewan Sri Delima, Dewan Komuniti Taman Koperasi Polis 2, Dewan Komuniti Bukit Damansara dan sebagainya.
Dewan lembah pantai nie no 1 pilihan aku.walaupun jauh dari rumah tapi harga murah,dewan cantik..semue ok.nanti nak bincang dengan family dl..hihi
Nie sahaja info dewan-dewan yang aku ada sekarang nie.nanti kalau ada info lain aku akan share lagi ye..harap entry nie dapat membantu bride to be yang pening kepala nak cari dewan sekarang nie. semue info ini yang paling latest aku dapat.
untuk keterangan lebih lanjut dan detail,lebih baik telefon sendiri pihak-pihak yang sepatutnya yang aku dah bagi tu..hihi




  • Share:

You Might Also Like

29 comments

  1. dah dapat info ttng dewan lembah pantai tu x?

    ReplyDelete
  2. @Mohamed Reyes Rizwan : Maaf,sy tak buat majlis kt dewan..jadi sy xsurvey betol2 pn utk dewan lembah pantai tu..

    ReplyDelete
  3. ok thx.. saya try call tp slalu engaged.. klu dh dpt info nnt i akan update kat sini..

    ReplyDelete
  4. ok thank..tp dbkl pnya dewan murah i rasa..klo pj dan mpsj pnya dewan i tahu la..sebab my fiance ada tnya baru2 nie utk majlis belah lelaki..

    ReplyDelete
  5. Dewan Warisan
    Kompleks Warga Emas, Shah Alam

    Salam. saya baru call Tn Hj Bahary 019 357 1839, dia dah tak in charge lagi, no satu lagi (En M. Faridzol) tiada dalm perkhidmatan. So I guess pls delete these numbers from yr blog....

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.
    Maaf, leh 'Uncle Khairi' berkongsi info kat blog Farhana ni? Bukan apa, uncle ni sediakan perkhidmatan EMCEE Perkahwinan, kot leh dpt customers kat sini. Nanti uncle leh lah blanje.. hi hi hi, jgn marah.
    Betul, buat masa ni Dewan Kastam kelana Jaya tu utk warganya shj. Uncle maklumlah sbb uncle kat kastam ni.
    mremcee.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. @Uncle Khairi: terima kasih bagi info pasal dewan tu..sy pn tak ada emcee dan PA system lagi nie..hihi nie yg nk usha uncle pny blog nie.

    ReplyDelete
  8. Sesiapa ingin mendapatkan dewan resepsi perkahwinan di Shah Alam, boleh hubungi saya di 012-3403340

    ReplyDelete
  9. Tk respon Farhana. Dah jengok blog uncle? Jgn lupa ye, kalau ada bakal pengantin perlukan khidmat Emcee, ingat-ingatlah kat uncle...

    ReplyDelete
  10. Good EMCEE and Soundsystem.... Wedding Entertainment pun ade. Price reasonable too => http://www.flickr.com/photos/kahwin_pic/sets

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum semua..

    DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH, PINGGIRAN SG BULOH.

    Pilihan 1 : Harga Sewa Dewan TANPA Katering = RM2500
    (Sewa dewan termasuk kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab& gerbang perkahwinan TANPA katering. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    Pilihan 2: Harga Sewa Dewan DAN Katering = RM15/pax.
    (Harga Sekepala termasuk hidangan makanan tetamu dan pengantin, sewa dewan, kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab & gerbang perkahwinan tanpa. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
    website : www.nurecoresort.com
    facebook : astana era mewah - dewan pengantin

    ReplyDelete
  12. @izzati: thank share info kt sini ye..

    ReplyDelete
  13. Thanks for the info too..
    Jika sesiapa yang berminat untuk candy buffet untuk event, boleh contact kami di
    candybuddiez@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Salam,

    Kemunculan lokasi majlis terkini di Ulu Kelang - THE MZH2 (MZH Function Centre)

    Kami menyediakan kemudahan sewa dewan dan juga auditorium di The MZH2, sesuai untuk pelbagai majlis.

    DEWAN PERDANA SURIA (1300 pax)
    DEWAN SINARAN (240 pax)
    AUDITORIUM MZH (200 pax)

    Kemudahan seperti sistem PA, pentas, skrin LCD, projektor, parking kereta, surau, kerusi dan meja disediakan.

    Tel: +603 4107 8580
    Email: info.mzhfunction@gmail.com
    Website: www.mzhfunction.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Untuk penduduk sekitar Nilai , Sepang , Bangi , Seremban Cik/Puan boleh layar web : masjidputranilai.org , pakage perkahwinan RM 1800 - dari jam 0800 pg - jam 06.00 ptg , persiapan decor sabelum majlis - free . Capacity : seating 200 , buffet 1000.00 ,
    Catering - panel Caterer Masjid . untuk maklumat lanjut te; Tn Hj Hanafiah 016-2161049

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi, saya dapat sewa dewan kastam ni tanpa ada orang dalam. Saya cuba-cuba telifon pejabat and dye pas dekat person incharge.. Alhamdulillah saya dapat sewa dewan tu. harga sewa RM1200 termasuk audio system tapi sayang tiada perkhidmatan kerusi meja.. hanya dewan dan audio system sahaja..

    ReplyDelete
  17. Dewan Masjid Putra Nilai , sila layar masjidputranilai.org atau talifon : Pak Ngah 016-2161049

    ReplyDelete
  18. Dapatkan Pakej Lengkap Perkahwinan 2015 dari RM1,800 sahaja. Call/Whatsapp: 014-2638781
    Email: asnitamy@yahoo.com
    http://asnitabeautycreations.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Dewan untuk Majlis Perkahwinan di MMU, Cyberjaya. Dibuka untuk tempahan 2015/2016- 1000pax/500pax & 400pax. Hubungi Ramsa Art- 0126500601

    ReplyDelete

  20. Mimi Azirah3 February 2013 at 17:23
    adik sy kawen katr pusat rakan sukan

    Reply

    Izzati Linda29 October 2013 at 17:01
    Assalamualaikum semua..

    DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH, PINGGIRAN SG BULOH.

    Pilihan 1 : Harga Sewa Dewan TANPA Katering = RM2500
    (Sewa dewan termasuk kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab& gerbang perkahwinan TANPA katering. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    Pilihan 2: Harga Sewa Dewan DAN Katering = RM15/pax.
    (Harga Sekepala termasuk hidangan makanan tetamu dan pengantin, sewa dewan, kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab & gerbang perkahwinan. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
    website : www.nurecoresort.com
    facebook : astana era mewah - dewan pengantin

    Reply

    Aswadil Amin28 November 2013 at 22:54
    Nk tnye leh? Dewan frim tu dewan alwy ea? Die open kat public ke?

    Reply

    MZH FunctionCentre19 March 2014 at 10:42
    Salam,

    Kemunculan lokasi majlis terkini di Ulu Kelang - THE MZH2 (MZH Function Centre)

    Kami menyediakan kemudahan sewa dewan dan juga auditorium di The MZH2, sesuai untuk pelbagai majlis.

    DEWAN PERDANA SURIA (1000 pax)
    DEWAN SINARAN (240 pax)
    AUDITORIUM MZH (200 pax)

    Kemudahan seperti sistem PA, pentas, skrin LCD, projektor, parking kereta, surau, kerusi dan meja disediakan.

    Tel: +603 4107 8580
    Email: info.mzhfunction@gmail.com
    Website: www.mzhfunction.blogspot.com


    Reply

    sara gezalmihat26 March 2014 at 19:30
    salam.. hi dear.. thanks for sharing DEWAN BERLIAN LJT, Tmn Melawati, KL.. n Sara like share some new information for any other friends out there who wish to do their wedding, we do have 2 hall ' DEWAN BERLIAN & DEWAN INTAN', now NEW PROMOTION DISCOUNT FROM RM3000++, get to know bout it.. Contact me, SARA 019-289 2752 / 012-696 8575 (email : saragezalmihat@gmail.com), you may also leave me, msg/what's app if u cant get me by call.. insyaAllah, will do my best for your lovely day...

    Reply

    farashoponline3 February 2015 at 15:35
    Kami juga menyediakan pakej khemah/Dewan(pilihan sendiri ) hanya RM18K for 1000pax

    7 unit khemah arabian(Rumah)
    20 meja tetamu beralas
    4 meja vip (DOME)
    200 kerusi Plastik bersarung
    1 high table pengantin
    1 pelamin Khemah
    1 gerbang Utama
    1 karpet merah
    2 set baju pengantin (nikah /Sanding)
    2 kali make up (nikah /sanding)-MUA
    Photoshoot
    Videoshoot
    PA System,DJ,MC
    Kompang (Live)
    1 kek pengantin 3 tingkat

    Menu Asas
    Nasi Beriani Pakistan 80%
    Nasi Putih 20%
    Ayam Masak Merah
    Daging Masak Hitam Manis
    Dalca Sayur
    Acah Timun
    Papadom
    Air Buah
    Teh tarik
    Air Mineral
    2 jenis Buah Buahan
    2 jenis Kuih Muih
    Menu Pengantin
    Udang Panjat
    Ikan siakap sweet sour



    HUBUNGI /WHATSAPP :01111548011 (FARRA)


    Reply

    farashoponline3 February 2015 at 15:36
    Salam ....

    Nak promote pakej lengkap RM21K for 1000pax(Aircond)
    (SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)

    VIP Hall(Aircond)
    Terrace (Open)
    24 meja tetamu beralas
    6 meja vip (Hidang)
    300 kerusi chaviari Putih
    1 round table pengantin
    1 pelamin Moden
    1 gerbang Utama
    1 karpet merah
    2 set baju pengantin (nikah /Sanding)
    2 kali make up (nikah /sanding)-MUA
    Photoshoot
    Videoshoot
    1 album Crystal 8 x 12"
    PA System,DJ,MC
    Kompang (Live)
    1 kek pengantin 3 tingkat

    Menu Asas
    Nasi Beriani Pakistan
    Ayam Masak Merah
    Daging Masak Hitam Manis
    Dalca Sayur
    Acah Timun
    Papadom
    Air Buah
    Teh tarik
    Air Mineral
    2 jenis Buah Buahan
    2 jenis Kuih Muih
    Menu Pengantin
    Udang Panjat
    Ikan siakap sweet sour

    PERCUMA
    Photobooth(GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    Guest Book(GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM/THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    10 UNIT STANDARD ROOM HOTEL(THE ARTMOSPHERE(SERI KEMBANGAN)
    1 UNIT SUITE ROOM HOTEL (GARDEN ROOF HOTEL(SHAH ALAM)

    HUBUNGI /WHATSAPP :01111548011 (FARRA)

    ReplyDelete
  21. SEWA DEWAN EKSKLUSIF & MEWAH Di CYBERJAYA & SEPANG.
    for details call :-
    no tel : 017 3593075
    email : ramsatouch@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete
  23. Hi saya mencari dewan bagi urusan perkahwinan.location either di shah alam dan kuala lumpur.homestay pon boleh juga.Jika anda tahu mana2 dewan yg murah kurang dari 5000 do alert me di talian 0102595024.

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum..

    ~~KAMBING GOLEK HANYA RM1000 SAHAJA~~

    PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI
    DEWAN 1000PAX - RM 19.80

    MENU UTAMA
    Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
    Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nenas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Acar Buah
    Ulaman & Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
    Air Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Air Teh Tarik, Cendol (Siap Bancuh)
    Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
    Kuih Manis / Kuih Pedas

    HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour, Ayam Golek Madu
    Butter Prawn, Puding Karamel
    Buah-Buahan, Jus Buah, Air Minuman

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
    1 Pasang Kerusi Pengantin
    8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
    4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
    300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    2 Buffet Station Beserta Dekorasi
    Peralatan Buffet Golden Bell
    1 Unit Meja Hadiah
    1 Unit Meja Door Gift
    1 Unit Meja Tit Bits
    PA System & Deejay
    Kompang
    12 Orang Pramusaji
    1 Orang Ketua Pramusaji

    KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
    Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
    Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
    Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
    Sepasang Persalinan Sanding L&P,
    Bantal Nikah, Mekap, Hand Bouquet.

    KEK PENGANTIN
    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
    Meja Kek Beserta Dekorasi

    PHOTOGRAPHY (NIKAH & SANDING)
    1 Sesi Outdoor, Softcopy Thumbdrive,
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"

    TERDAPAT PROMOSI LAIN YANG MENUNGGU****

    HUBUNGI SAYA:
    IzA 0124110390 (WhatsApp)

    ReplyDelete
  25. Sumbangan derma untuk asnaf fakir miskin. Para dermawan yang budiman. Anda boleh menderma ke akaun maybank.
    Nama: Adila Bin Suboh
    Nombor Akaun: 151089317354

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Nak tak majlis perkahwinan anda eksklusif seperti perkahwinan VIP / artis..
    persembahan band / artis pun ada (permintaan)...kami ada PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN + DEWAN
    untuk anda ...

    mari saya tunjukkan...

    APA YANG DISEDIAKAN UNTUK ANDA : ~

    v DEWAN BERHAWA DINGIN ( max kapasiti 2000 )
    v KATERING ( makanan memang sedap)
    v MAKAN BERADAP
    v DEKORASI PELAMIN BARU EKSKLUSIF.
    v DEKORASI DEWAN BARU DAN EKSKLUSIF.
    v BUSANA BARU PENGANTIN ( Tempahan Khas ) ~baju pengantin cantik dan handsome
    v BUSANA NIKAH ( Tempahan Khas )
    V Bilik tetamu vip
    V Bilik istirehat keluarga
    V Bilik pengantin
    v SOLEKAN PERSANDINGAN.~ solekan dari make up artis profesional
    v AKSESORI PENGANTIN ( Lelaki + Perempuan )
    v FOTOGRAFI. ( lengkap set album )
    v VIDEOGRAFI. ( lengkap set rakaman )
    v COMPLIMENTARY ( Dome untuk VIP )
    v P.A SISTEM DAN DJ.
    v JUGA KAD JEMPUTAN ( mengikut bilangan pax ).
    v SUDUT SANTAI ( istimewa )

    FOC UNTUK ANDA : ~

    v FOC SEWA BUNGA TANGAN ARTIFICAL.
    v FOC FLOWER STAND.
    v FOC FLOWER ARCH.
    v FOC RED CARPET.
    v FOC PHOTOBOOTH.
    v FOC KEK 3 TINGKAT
    V FOC KAMBING GOLEK
    v DAN BANYAK LAGI FOC!!!

    KEMUDAHAN UNTUK ANDA :~

    Parking Lot Free ( Basement)
    Surau
    Tandas
    Escalator
    Lift

    JOM datang tengok dewan di GARDEN RESIDENCE CYBERJAYA
    lepas tu kita boleh bincang pakej...

    'JOM RAIKAN HARI BAHAGIA ANDA BERSAMA KAMI'


    sebarang pertanyaan hubungi :-

    Pejabat - 03 8063 3020
    hubungi / whatsapp - 019 790 2090 | 019 312 7724

    Email - dewancyberjaya@gmail.com

    website - www.sriastana.com
    blog - dewanastanacyberjaya.blogspot.my
    FB - www.facebook.com/dewanastanacyberjaya



    booking sekarang tarikh majlis anda dan LOCK DATE/TARIKH anda

    ReplyDelete
  28. Nak sewa dewan?
    Nak pakej perkahwinan grand tp harga budget?
    Hubungi kami
    0127981921
    0124197272

    ReplyDelete
  29. Nak sewa dewan?
    Nak pakej perkahwinan grand tp harga budget?
    Hubungi kami
    0127981921
    0124197272

    ReplyDelete