Jalan2 aka Mengukur Jalan

Genting-Ripleys Believe It Or Not

11:50 AM

Lama rasanya tak update blog..aku xmenghilang pun..hari2 usha blog org.usha entry baru..so hari nie disebabkan aku dh tukar tempat dduk lain kt dlm ofis nie,tu yg ada masa nak updated blog time krj nie..hahah ada kena mengena ke??seat baru nie line clear xdela kantoi dengan bos dh..

ok saja nak updated last week hari sabtu aku ada pergi genting.tujuan ny sebab teman kwn Mr faiez baru nikah,die nak bawak bini die jalan2 g genting.aku tak pasti la bini kwn die tu pernah g genting ke x.kwn die tu pn aku xpasti pernah g genting ke x.malas nak ambik port kn sebuk2 nak tny diorg tu..disebabkan dh ajak,jd kami temankan la bawk g genting tu.

kami gerak lambat,means kami tu aku,Mr Faiez dan adik aku yng bongsu.kiteorg gerak lambt sebab kwn die bgtau lmbt..igtkan die xjd,rupanya jadi pulak g genting tu.

perjalanan kami mcm biasa je,sunway ke genting sejam je.so xkisah la kan.tapi perjalanan kami jadi lambat sebab kena naik cable car la.tu pun sebab kwn die xnk drive sampai atas.bile dh naik cable car nie,fhm2 jela  1.beratur nak beli tiket dh 10 minit  2.beratur nak naik cable car dh 30 minit  3.dalam cable car dh 30minit. lambat kan..nie kali kedua aku naik cable car genting nie. selalunya drive sampai ats je. lagipun malas nak beratur,tunggu lama2 tu.

sampai2 je kat atas dh kul 12 mcm tu.tp ok la since kabus banyak,sejuk la kt ats tu.aku pun tak tau apa aktiviti nak buat kat atas nie,sebab nya agk bosan g genting,aku dh bnyk kali g.yg best nya sebab sejuk je.lagipun musim panas kan sekarang.igtkan naik genting nie boleh la main dlm theme park tp bile melihatkan pasangan yg baru nikah tu,bini die boleh plak pakai skirt labuh siap terbang2 lagi skirt dia. dh gitu nak main dlm theme park apanya kan.

kesian adik aku xdpt main dlm theme park..die baru first time naik genting.aku ajk die skli sebab nak main theme park la kononnya.Mr Faiez nie pulak nak sangat masuk rumah hantu.dengan aku memang x la kan nk masuk dalam tu.stiap kali g genting je,mst die ajk masuk rumah hantu,tp aku tetap taknak.so die ajak masuk ripleys believe it or not je..hahaha.

mls bebel banyak2 kt sini,jom layan gmbar dalam tempat tu.

Kerusi puaka.banyak jin bergayut.haha

cermin tu sebenarnya suruh buat gulung lidah.tapi kalau korang nak tau,disebalik cermin tu kalau ada org lalu,diorg boleh nampk ape yg kiteorg buat.hahaha korg fhm x.kalau xfhm buat2 fhm jela..


kat sapa la patung nie ambk gmbr ye??

patung lady nie la yang die tekun nak snap gmbr tu..


"Giant chair" tp nampk size biasa je kan.

1 kerusi muat 2 org dduk tau.kalau sorg lagi nak dduk pun boleh.




"Punishment chair" penuh paku2 kat kerusi nie.

Adik aku sanggup dduk la kerusi nie.tp paku dia xdela tajam sangat pun.tapi still sakit punggung jgk.


"Coin Car"


Nie buku real tau..diorg cantum2 sampai jd mcm nie.xjtuh pun buku2 tu..stabil je..

"pendek,panjang,pendek"

"panjang,pendek,panjang"




muka tunang aku yang over.

tallest and shortest


gambar sekadar hiasan..

korg2 masuk la tempat nie..mcm2 lagi bende best.berbaloi la bayr rm22 utk dewasa.kalau nak masuk rumah hantu dengan Ripleys believe it or not nie rm35 je.


You Might Also Like

2 comments

  1. ana...diela pun suke masuk ripleys ni..
    plg syok bile lalu kat yg mcm jambatan tu.bile lalu rase berpusing2 je.padahal jambatan tu lurus...best2 haha

    ReplyDelete
  2. Aah..kiteorg pn ada lalu situ.ana last sekali..igt biasa je..bile lalu kt situ tetibe bnde tu pusingkan..mcm nak terjatuh ana lari keluar..tunang gan adik siap gelak2 kan lagi..tp best..

    ReplyDelete

SUBSCRIBE