Inspirations: Bamboo Centerpiece

By Farhana IezAna - 11:33 AM

Ok girl n guy. harini aku nak update pasal centerpiece pulak.aku belum ada idea sgt lagi.tp masa borak2 dengan my parent aritu pasal centerpiece niela..mula2 igtkan nak suruh abah buatkn kotak kayu. so boleh letak bunga dalam tu.saja aku taknak pakai vase centerpiece aku masa tunang dl.lagipun ada 10 pcs je.mana cukup utk wedding nanti.tentu2 wedding nanti nak pakai lebih dari 20 meja kan.

so bile keinginan aku nie,abah aku xsokong.katanya kayu mahal.lps tu terus tetibe die bg idea suruh buat bekas buloh je.ok..mula2 mcm rasa tah pape kan.tapi abah aku ckp,buluh free je.ko ambik jela kt kebun tu berlambak.kalau ko xnk tebang@cari buluh tu sendiri,ko suruh jela org yg jaga kebun kt kampung tu yang carikan.hahaha

aku pun macam nak bersetuju je dgn idea tu kan.mula la krj search Mr Google nie.tgk ada ke org pakai buluh nie utk wedding decor.antara pic yg aku jumpa la kan..









still xtau lagi  nak buat mcm mana.tapi sangat suka yang gmbr no 5 & 6 tu..sama mcm yang aku nk buat.kite tgk jela nanti adakah aku akan buat mcm tu.eh bukan aku.tapi abah aku..

kat bawah nie ada entrence/pintu gerbang yang berasakan buluh jgk..cntik jugak aku tengak.tapi kalau nak buat mcm nie mne la aku nak cacak buluh nie.xkan nak cacak kt simen pulak kan.


  • Share:

You Might Also Like

0 comments