Pre-Henna Session

By Farhana IezAna - 2:31 PM

Testing...Testing..

Hari Ahad lepas aku jejalan kt uptown Shah alam..just cuci2 mata je dgn beli hpw sugar glider..

dtg2 terus la mencekik kt kedai big mug..kalau korg perasan kt area kedai2 makan situ ada kedai heena..
Kedai heena tu kak noor aka heena yg aku dh book utk wedding aku nanti..

mmg sebelum nie aku tak pernah pn try heena kt mana pn..ini first time aku try heena kt luar..
masa dtg nie tak nampak pn kak noor.tny kt sorg akk nie, die ckp kak noor cuti pulak. so akk nie sebagai assistant die la yg bukak kedai nie masa kak noor cuti..

kalau korg dtg kt uptown shah alam nie, nk buat heena just 1 color je..tak ada pilihan color..kalau utk wedding mmg boleh request nk heena color apa.


Nie masa buat tgn sebelah kanan.

aku request nk design simple2 je..sebelah tangan rm5.aku buat 2 belah tangan ,jadinya rm10 je..hihi


Lepas dh cuci warnanya lebih kurang macam niela..

sekarang dh hari ke 5, heena nya masih ada lagi. yg sebelah kanan, dh hilang sikit je.yg sebelah kiri masih ok lagi..tak hilang lagi coraknya.. lama2 warnanya jadi merah..

Tip yg aku dpt sendiri melalui pengalaman aku yg fisrt time pakai heena mcm nie kn..bile tengah pakai heena tu, means sebelum heena tu kering, korang regang2 kn sikit kulit tu,mcm genggan jari ke kn supaya heena tu masuk dlm ruang2 kulit bile korang regang kn kulit..

kalau tangan korang kaku mcm biasa tu kan,mcm dlm gmbr kt ats tu, nnt bile henna dh kering korg genggam tangan mseti nmpk ruang2 yg xkena heena..

paham ke korang???kalau tak paham xpela..hahahaha

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. cantekkkkk... hari tu nak book kak nor tak dapat sebb fully booked dear.. ni dah pas kahwin la nak gatai2 buat, hahahaaa

    ReplyDelete
  2. eh, henna ada warna laen2 ke??

    ReplyDelete
  3. @chacha: Kak Noor mmg cpt fully book..ana pn book die 7 bulan awal.

    @ diyana: heena boleh pilih color. nk merah ke hitam ke kuning ke..sekarang trend org wt 2 color..

    ReplyDelete
  4. oh yeke..
    mkin kreatif laa skrg ni...

    ReplyDelete
  5. Aah..kalau ana suka yg wrne merah..tp try yg nie pn wrne die ok je..tahan lama jugak..

    ReplyDelete
  6. oh paham2! okay nti fyqa ikut tips dr sis :D

    ReplyDelete
  7. sara paham. hehe :p
    cantek warna henna tu..
    merah gah gitu... :p

    ReplyDelete
  8. @feyqa: fhm ye..ikut jgn xikut..tp jgn kerap sgt la..

    @sarah: lama2 die jadi merah jugak..

    ReplyDelete
  9. murah aje rm 5.. klu kawen nnt pn dia kire harga tu ke? Paham2 explanation ana..hehe

    ReplyDelete
  10. @cik Ems: phm jugak ye apa ana trgkn tu..hihi

    @Cik Pia: utk kahwin, harga ikut design jugak..

    ReplyDelete
  11. ni rasa nk wat lagi ni..hahhaha....cantik..

    ReplyDelete