CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 19, 2012

Inspirations: Outdoor Photobooth Backdrop



Daripada keempat2 perkara yg perlu kite pikir utk wt photobooth,harini aku nak wat entry untuk point pertama dl.

BACKDROP
Aku nak bg idea backdrop utk outdoor photobooth. memandangkan aku punya wedding nnt outdoor.so aku bg idea utk outdoor jela..hahahaha..

Jenis yg mcm aku nie nak buat yg simple2 je tp menarik.ada beberapa backdrop yg boleh diy sendiri je,senang dan mudah.

ikut la kesesuain korang sendiri..
yg penting boleh diadaptasi kat area yg korg nak buat photobooth nanti.kena pikir cuaca.kalau hujan ke bende alah yg korang buat tu wajib la boleh kena hujan..Jadi elakkan dari bahan2 yg senang rosak kalau kena hujan..contohnya mcm kertas!





yg nie paling senang la..korang sebat jela langsir@kain pape corak pun pastu gantung je..


Prop nya senang je,beli bingkai gambar yg besar cmnie pastu letak kerusi..dh ada backdrop kan..
kalau ssh nk jumpa bingkai besar cmni,beli@ambik jela kt umah bingkai size A3 pun jadi la..tp gantung la bnyk2 sikit bingkai kalau pakai yg size kecik tu.




yang nie kalau xnk pakai kertas tisu, pun boleh pakai ribbon. yela kena ambik kira,mana tau time nie hujan ke kan, klo pakai ribbon selamat la sikit. kalau pakai tisu kertas confirm2 rosak kn..





Kalau korang sgt rajin utk bertukang@ ada org tolong tukang kn backdrop cmnie..peh mantap..
smart la kot..


photobooth yg comel ciut miut..hihi

8 comments:

cik mah

Suka yg riben tu...tp cik mah xtau r cik mah akan ade x background tu...huhuhu

Farhana IezAna

cantikkn yg riben tu..tp kalau kena tiup angin mesti terbang2..

khadijah

dija nak buat photobooth gak tapi nak buat kat umah je.. sebab masa akad nikah tak ade pelamin kan, mase majlis kat dewan dah ade pelamin :) ecited sangat nak deco sendiri

orked violet

outdoor cm best kan tp risaw ujan..huhu.tp outdoor xramai g yg wat. mesti guests xLeh Lupe nye kan.. =)

Farhana IezAna

@Khadijah
Wt sendiri sgt saving kn..klo sroh org kurang rm500..

Farhana IezAna

@Orked violet
Jgn rso ujn..yg penting bnde tu tahan ble kena ujn..

Dhiera nadhirah

bertandang tak ada pelamin. macam ni pun sangat nice jugak kan?

Farhana IezAna

boleh jugak hias jd backdrop main table ke@gantung ribbon banyak2 jadi deco kt khemah

Post a Comment