Bridesmaid and Groomsmen

By Farhana IezAna - 12:46 PM

bridesmaid&groomsmen, flower girl&flower boy,gadis dulang&jejaka dulang

semue nie sama je,setiap majlis mesti ada salah satu gelarang kt atas.
bilangan nye kadang2 ikut suka hati pengantin la..dan ada yg ikut kegunaan nya jugak sama ada utk angkat dulang hantaran @ sebagainya..

untuk majlis aku nanti,bajet aku hanya la untuk bridesmaid dan groomsmen je.
tak ada flowergirl dan flowerboy sbb bg aku budak2 nie leceh la..

hunting bridesmaid dan groomsmen ada beberapa ciri2 yg aku nk pilih.

1.Tak boleh overshadow pengantin lebih2 lagi dari segi ketinggian. kami pengantin kecik molek,so xnk la pengiring yg tinggi2 belaka kn..nak size pun yg sedang2 je,xgemuk sgt,xkurus sgt,xrendah sgt,xtinggi sgt..

2. kalau boleh bukan la dari kalangan ahli keluarga..

3. kalau boleh pengiring2 nie msti la mematuhi arahan dan menepati janji.yg nie penting,aku xnk pengiring yg suke wt hal sendiri je.then xsmpai pada waktu yg ditetapkan..xpkai baju ikt teman@arahan aku.(kain akan aku sediakan.)

4. Pengiring mesti la happy go lucky dan xmalu2.sebab diorg nie akn follow aku utk sesi photoshoot.so mst la nk yg photo genit dan xmalu2 nak bergambar.

5. dapat luangkan masa sehari suntuk hanya utk majlis aku.xnk la kg ada hal lain la..pastu kurang pengiring aku kang..mmg hangin aku cmtu.

5 kiteria nie mst ada la..wajib..mcm mne la aku nk dpt kan pengiring2 nie..yg bridesmaid tu mgkin xada masalah..tp yg groomsmen nie aku mgkin bermasalah.

ikut kan aku nk ambik dari golongan kwn2 rapat aku untuk bridesmaid tu,tp groomsmen untuk dari golongan kwn2 rapat tunang aku tu sgt bermasalah.bkn xde kwn tp yg sporting dan memenuhi ciri2 kelima-lima yg aku nk tu kurang la..

aku sekarang nie nk cari 5 bridesmaid dan 5 groomsmen.
kalau xdapat 5 aku nk 3 untuk kedua2 bride dan groom pun boleh la..

cantik kn..yg nie semuenya pakai bridesmaid je..



sedia maklum tema majlis sanding untuk sebelah aku nnt wrne peach dan purple.

jadi aku pilih warna purple eggplant untuk baju bridesmaid dan groomsmen.


cm niela..bride pakai color peach.bridesmaid pakai color purple..tp nk eggplant purple mcm kt atas tu.


  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. best2 kan nanti mesti mase photoshoot cantik sangat, tapi kene amik kawan yang rapat la senang nak deal, kalo kawan yang rapat jauh2 tu yang payah sikit :)

    ReplyDelete
  2. mntk kawan perempuan dan boifrennye utk jd groom&bride maid.

    ReplyDelete
  3. @khadijah: tula mmg nk ambk yg rapat2 je..klo xde choice nk ambk kwn2 blogger jela..nk x?hihi

    ReplyDelete
  4. @Nn: tp takut kite plak xserasi dengan boifrend2 diorg..

    ReplyDelete