B2B Contest-FarizAtie & AAWD

By Farhana IezAna - 3:41 PM


Kalau nak tahu contest nie mcm mana,klik je kt banner atas nie utk g kt link penganjur.

Contest nie actualy nak kena cite pasal tema majlis kahwin nanti.


1. Tema untuk majlis nikah nanti Baby Blue + Red Apple.

warna biru memamg fav aku dari dl lagi.kebetulan tunang pun suka warna biru.masa mula2 rancang nak bertunang dl,kiteorg dh siap2 g beli kain utk buat baju nikah nanti.rancangan nye beli awal2 sebab nak jadikan kain nikah tu sebagai hantaran mase bertunang.

since dh beli kain nikah,lps tu baru la kau decide nak buat tema biru dan merah.nie pun pakai khidmat Mr Google utk dapatkan warna scheme yg cantik utk match kan dengan biru.
hasilnya dapat la combination nie.


untuk majlis nikah aku nanti,simple je.sebab nikah kt masjid. tak ada pelamin2 tu..so focus utk baju dan hantaran je nanti. Baju nikah aku dh hntar kat tailor pun utk proceed design yg aku nak. nanti aku akan touchup tmbh beading merah pulak.
utk kasut,memang dh rancang nak cari kasut warna merah.En Tunang punya idea.mula2 aku rasa mcm over pulak,nnt org nmpk kasut je.yela baju biru,kasut merah.tp bile En Tunang beria2 dan lama2 aku rasa mcm ok pulak.so proceed jela kan..


bila baju dh warna biru.handbouquetnya harusla merah..menyerlah kau.


Untuk hantaran kepada pihak lelaki,tema nya biru sebab mase bertunang dl,pihak lelaki dh wt tema biru.jxkn la nikah nie pun diorg nak buat tema biru untuk bagi aku jugakkan.

Untuk hantaran kepada pihak perempuan pulak,tema merah la..romantik,garang2 gitu..hahaha selalu org buat tema merah utk bg kt pihak laki.aku terbalik pulak..xpela kan =)


2. Untuk majlis sanding sebelah perempuan tema nya Peach + Eggplant Purple.

Warna peach aku jadikan sebagai tema sebab setiap kali aku pakai baju warna peach,aku rasa diri nmpk cantik, cerah, naik seri, dan sebab utama sebab En Tunang mst puji aku bile aku pakai baju warna peach..huahuahua (sila muntah sekarang =)

Aku rasa warna peach memang yang paling sesuai untuk aku.dan aku pun rasa warna peach sesuai untuk tunang aku yang hitam manis nie. bila dh confirm nak warna peach, aku pun mula la pakai khidmat Mr Google lagi utk cari padanan warna sesuai dengan warna peach. Search punya search jumpa combination peach dan purple. dan eggplant purple yg jadi pilihan aku.

untuk majlis sanding nie, hal baju dan pelamin semunya dari butik yang aku dh book. mmg susah nak jumpa baju warna peach (main color) + purple (insert color). so aku cari butik yang boleh custom baju untuk aku yg bersize xxs nie.alhamdullilah jumpa jugak butik yang memenuhi ciri2 utk aku custom dan buat baju baju sanding nanti.

utk deco majlis dari kanopi, centerpiece dan lain2, aku dh ada perancangan dan aku sendiri yang aku diy bersama adik aku nanti. dlm perangan nak gunakan ribbon sebagai medium utama diy deco wedding nanti.


aku sgt excited nak tengok hasil wedding deco dan segalanya pasal wedding nanti utk tema ni. sebabnya tak pernah lagi nampak majlis yg buat warna nie sebagai tema.

Aku tag kawan2 b2b 2013 yg ada dlm list:




Thank Semua.=)


  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. gud luck iezana....insyaAllah cik mah sempat t cik mah join ek...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..salam perkenalan..ayong pun join contest ni..all the best for us! =)

    ReplyDelete
  3. tahniah!!
    sila tuntut hadiah anda kepada pihak AAWD ya...:)

    http://miszatie.blogspot.com/2012/12/hadiah-1st-contest-dari-farizatie-aawd.html

    ReplyDelete
  4. Thank FarizAtie.

    tak sangke pulak menang.. =)

    ReplyDelete
  5. congrats dear ...
    (^_^)
    kita pon xsangka jgak ..

    ReplyDelete