Review Hantaran-Kek yang Bikin Huru Hara

By Farhana IezAna - 11:31 AM


1. Nak cite pasal kek nie
Order dari Beatteys Bakery..

Kak Betty nie wt kek ke apa ke mmg sdp ok..yg nie aku tau pn dari adik aku sbb die kawan dgn manager Secret Recipe. kak nie pn boleh buat kek yg sama mcm kek kt secret recipe tu..so klo korang yg mmg suke kek secret recipe boleh la..


alkisahnya aku deal dgn akk nie seminggu @ kurang dari seminggu sebelum nak kahwin..semue detail kek yg aku dh aku dh inform die la.. so settel la book kek nie. patutnya sehari sebelum nikah means hari jumaat tu, malam nie akk nie kena hntr kek tu bg aku. tp sbbkan kebetulan hari sabtu pagi tu die pn ada nk deliver barang kat putrajaya so, die tfn hari jumaat ptg ckp nk hntr sabtu pagi la dlm kol9..

yg nie aku xkisah pn la, lagipun kak beatty tau nie kek utk hantaran. so die pn hntrn pagi tu on time la..lega hati aku kan..klo xdtg apa la nasib aku..hahaha TP..ada pulak yg xbest nya..kek tu xciden masa kak on the way nk hntr kt umah aku..kek tu cacat sikit..die punya corak dan bunga nya tu dh cacat la..

so die bg diskaun banyak pnya kt aku..semue adik aku settelkan..
then aa lgi yg wt semue org berjaga2 bila nk bawak g masjid..kek nie bergoyang2 + asik nk tergelincir je dari tapak die..org yg bwk kek aku nie merungut2 abis la..haha kesian diorg..





2. Yg nie paling sakit hati kot masa sblm nikah.
order dari Aneka Kek Homemade..

Yg pasal kek muffin nie lagi la sakit hati aku kot..
sama jugak aku deal suruh org tu hantar pada jumaat petang, means sehari sebelum nikah..
org nie stay kt ampang, klo nk collect sama ada kt mana2 stesyen ktm@lrt @ boleh jugak die hantar direct ke rumah..tp delivery charge nye xsama la ye..

aku suruh die hntr kt ktm dekat dgn rumah aku supaya senang la sikit sapa2 nk dtg ambik nnt..
tp sejak petang jumaat tu, aku asik call n dpt panggilan dari org nie. first die ckp die ada hal dan maybe hantar malam karang, bile dh malam aku tunggu smpai pukul 12 ko, die still xcall2 aku lagi..alik2 aku call la die, die ckp die ada inform org lain suruh bgtau aku yg die ada hal urgent mlm tu so xdpt hantar kek muffin aku tu..
Bengang giler kot masa tu, dh tgh malam baru bgtau xdpt hntar..tiap kali die tfn @ aku tfn mst die tnya aku pnya tempahan tu utk apa..aku dh info bnyk kli itu utk hntrn. 

die ckp mlm tu esok pagi baru die hntr kan dlm kol 9 katanya. aku siap pesan lagi mest dtg on time sbb tu hantaran tau..aku nikah kol11 lagi..die dh promise la..
esok pagi nya kol 9 pagi lepas dpt kek dari kak beatty, yg nie still xsampai2 lagi..pastu die call ckp nk hntr kt masjid terus. aku ckp mst sampai masjid jugak kol11 nie..

bile aku dh kt masjid pn still tunggu kek muffin tu sampai jgk..kad dh smpai, kutbah nikah pn tgh baca baru la kek muffin tu smpai..n adik aku info, die bg diskaun utk balance yg pttnya aku kena byr lagi..kire die kasi harge rm30 jela kt aku utk kek muffin tu..



dua kejadian nie berlaku masa nk nikah, aku time tu sgt cool n relex tau..xde pn nk sakit2 hati ke cume positif je masa tu..dlm kepala just pikir ala mst smpai punya semue barang tu..haha

tah macam mana la aku time tu boleh sgt relex kn..nk nikah pn masa tu xde pape perasaan berdebar ke apa ke..rasa mcm semuenya dlm mimpi je..
hihi

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. itu lah.. mcm2 kes kan boleh jd masa tu..
    bagus pengantin boleh relax je.. tahniah dear (^_^)

    ReplyDelete
  2. setuju sgt part nak nikah tu mmg apa pun jd sume dah x pikir...klu ade,ade la..klu xde, means xde rezeki..yg pntg nak nikah dgn selamat je dlm kepala otak..hehe...btw, congrats sume cntk2 and dpt diskaun byk lg..hehe...

    ReplyDelete
  3. xpe jnji dh selesai.. kek tu comel sgt..

    ReplyDelete
  4. whoaaa..suspen. kLW Sya, mesti da menggelabah. Sya suke m'gelabah. tp cake tu cantek yang =)

    ReplyDelete