Honeymoon

Honeymoon Trip To Perhentian Island - Ep1

11:20 AM

Entry Kali nie nk cite pasal trip aku g Perhentian Island.
sebenarnya sebelum g perhentian nie, aku dh g pre honeymoon dl kt tempat lain.
nnt aku wt entry yg tu ye..
so mulekn trip yg nie dl la sbb yg nie aku baru first time g.so sgt xcited la.


Aku bertolak dari rumah pukul 6.30 pagi lepas subuh tau. aku g rumah pak mertua aku dl, sbb pak mertua aku yg anta g airport subang. ala dekat sgt airport nie dari umah aku dlm 10-20 minit je, ikut keadaan jem ke x kn.
memandangkan aku g hari isnin, so tau2 jela org nk g krj pg tu kn, klo gerak kol 7 confirm jalan dh start jem.
so sebelum kol 7 lagi kami dh gerak g airport. tp pak mertua aku xdpt anta pg tu sbb die ada pickup pulak.so kami g jela sendiri then tinggal kn keta kt mana, nnt pak mertua aku dtg ambk keta kami tu.

Flight kami pukul 8.40 pagi. dh check in pukul 7.30 masa tu..nnt bording pukul 8.20.
so singgah la mkn dl kt Mcd Subang Airport tu.
masa tgh breakfast nie pak mertua dh tfn ckp die dh ambk pn keta kami tu..baru la senang hati kn sbb keta xtinggal merata2 kt sana.lagi2 sebab kami sorok kunci keta kt area dekat dgn keta masa tu.tu yg riso sgt masa tu..xsenang duduk hubby aku time tu.

tunggu gate bukak.masa nie flight kami dh ada pn tunggu.


yey dh masuk pn. time to fly


Selamat Datang ke Kelantan. Nie kt Airport Kota Bahru.

Klo korg nk g Perhentian, nie jalan paling dekat tau.
korang naik flight g Kota Bahru dlm 1 jam, pastu turun je Kota Bahru korang beli tiket teksi kt kaunter dlm Airport tu. betul2 kt pintu balai ketibaan tu tp belah dalam ye.klo xjumpa just tanya je kt driver teksi. nnt diorg bgtau kt mana.
Tiket teksi g Jetty Kuala Besut harga RM78 sehala utk 1 teksi.perjalanan dari Airport Kota Bharu ke Jetty Kuala Besut dlm 1 jam jugak.paling laju boleh g dalam 40 minit. tp driver nya mest bawak macam pelesit kn..hahaha


Nie la die Jetty Kuala Besut.
Kalau sapa tak pernah sampai mahu sesat sbb jalan nk g sini semuenya xde papan tanda tau..sib baik kami tak drive sendiri..

Perjalanan dari jetty nie ke pulau ambk masa 3o minit - 1 jam depend bot apa korg naik la..klo bot besar lambat sikit. klo bot kecik just 30 minit je perjalanan.
aku lagi suka naik bot kecik, sbb lebih open nk tgk pemandagan, tp kena hati2 la kn.

Tula Pintu nk g Jetty, tp sblum tu jgn lupe collect tiket dl ye..hihi






Lupe nk info, masa kami dtg nie tgh kerebu teruk kt kl. kt Ganu nie pn kena jerebu tau.
sedih tak nmpk pemandangan cantik sgt masa ni.


yey dh nmpk pulau pn..

Jgn di tnya tu hotel ape, sbb aku pn xtau..hahaha



Nie masa turun kn penumpang kt Perhentian kecil. Depan Jetty Hotel Shari-la. Kt sini air nye cantik tau. tp pantai nye kecik je.
mcm xbest pulak.




Yg nie kt Marine Park PerhentianIsland. pantai nya panjang, ada bnyk hotel kt sini. tp lautnya tempat bnyk coral dan dalam. kt sini ada life guard jaga tau.



Nie la resort yg aku stay selama berhoneymoon tu..sgt awesome tau. semuenya terbaik kt resort nie. aku duduk kt Perhentian Island Resort.
Awal2 lagi bagi 5 star kt hotel nie.semuenya terbaik kt sini.


Nie Turtle point tempat org snorkling tgk turtle.ada coral jugak kt sini..
nnt aku wt entry psl snorkling ye.


Jetty Pehentian Island Resort.

Pantai nya panjang, putih, cantik

Bilik yg besar, kemas, bersih tp jgn la berharap dlm bilik korg ada tv ye.mmg tv xde pn kt sini.klo nk tgk tv g kt lobby hotel.




Ada radio antik nie. tp xbly pasang pulak.tak tau la knp.


Toilet nye besar tau, ada bathup lagi tu.Sorry xde gambar pulak.

Nie tempat makan tau. aku ambk pakej fullboard.jadi makan pg, tgh hari dan mlm semueny kt sini la.
makan sgt terbaik ok. mcm2 pilihan dan mcm2 lauk yg ada.
dari dessert, air, buah, lauk pauk, nasi, mee, spegheti.

View depan Restoran Hotel tadi.

Saja nk tunjuk seliper sama.hahaha gedik.


Deck utk BBQ.ada cafe siang hari tau.

Belakang tu la restoran hotel tadi.yg sebelah kana tu lobby dan sebelah kiri tu restoran.

View dari deck, belakang nmpk jetty dan pantai.

Kt atas tu la kami berdiri td ambk gmbr kt deck.
saja ambk gmbr sign Perhentian Island Resort nie.
Kalau siang nmpk la signage nie besar2 dari jauh.


Continue lain Ep ye.
Stay Tuned. =)

You Might Also Like

6 comments

  1. Ana, best kn g perhentian..rs nk pg je lagi..hr tu mmg x puas main air... heee...

    ReplyDelete
  2. @aah. rindu kt perhentian nie..pdhl aru g 3 minggu lepas kn..hihi

    ReplyDelete
  3. cantikk kan perhentian ni ana. cha dah planned igt nk p bulan 3 tahun dpn. Tup2 dalam pantang plak. hehehehe. kena la postpone nampaknya. hew hew

    ReplyDelete
  4. @cha: wah nnt cha g dgn baby la ye..seronok la bly posing2 dgn anak..

    ReplyDelete
  5. xpenah pegi Lagi..

    yg dorg kate electric kene catu tu kt mane dear??

    ReplyDelete
  6. @sya: tah la mybe kt perhentian kecil kot..

    ReplyDelete

SUBSCRIBE