Warehouse Sale

Warehouse sale Al-Ikhsan

9:15 AM

Jualan Gudang Al-ikhsan kt stadium melawati shah alam start 1hb nov-4hb nov 2012.

semalam adalah hari pertama, tunang dpt tahu pun dari kwn2 kt opis die.
die dh g tgh hari smlm, org ramai sgt katanya, nak masuk pun berperingkat macam aku g warehouse sale charles & keith.masa tengah hari tu walaupun org ramai sgt,tp kasut2 yg diorg susun masih elok tersusun tinggi2...

tp tunang xbeli pun,just usha2 dl je..katanya nak dtg dgn aku jgk.so die rancang nak g semula hari sabtu.
aku kan dh selalu g warehouse sale kasut,jadi aku ckp dgn tunang,better g hari pertama sbb selalunya yg hari pertama punya tu condition barang masih ok dan banyak size yang kite nak.lagi2 size 8 utk lelaki,tu size normal,so size normal nie selalu cepat abis.

bile dh kena cucuk dengan aku,kiteorg pun dtg situ balik lepas abis krj.ambik ko mmg ramai giler la.
mase tu kiteorg sampai kol 6ptg.utk dpt masuk je kena tunggu setengah jam beratur kt luar.org berhimpit2 la,sapa yang bawak anak2,boleh potong q..xpyh beratur terus boleh masuk.

diorg dh bahagikan berpada zone2..aku pun xigt sgt la zone2 nye..yg aku igt zone A untuk men footwear below rm100.memang betol semuenya bawah 100 je. less kurang2 50%. Zone B utk baju suar lelaki. pun bawah rm100 jugak. Zone C utk ladies dan kid Zone.ada kasut, baju dan suar.

Zone yang lain2 aku xigt dh.tp ada zone yang below rm200 dan above rm200 jugak.yg nie aku rasa barang2 trend baru sikit la kot.

ada banyak brand kasut yg ada kat sini, contohnya Adidas, Puma, Nike, Reebok dan sebagainya la.
yang paling aku rasa cepat habis mcm brang Puma.Sebab ptg tu aku g tgk area kasut Puma semua dh rendah2 je.brand lain semue masih tinggi2 lagi susunan nya.then org pun banyak cari kasut Puma.

Suasana kt dalam tu memang huru hara la,dengan kasut yg dh bersepah2 mcm lautan kasut yg baru kena langgar tsunami.kalau xcaya tengok la gmbar kt bawah nie.







yang tu masa dh malam, pintu utama nak masuk pun dh tutup kol 8 mlm,tp kami yg kt dalam still boleh pilih2 barang.just yg kt luar je yg xboleh masuk.tp sebabkan kt kt luar pun dh huru hara,ramai yg mogok nak masuk jugak,so diorg bg masuk jugak dalam 50 org je sekali masuk.

tgk gmbr kt bawah nie,suasana kt luar stadium kol 9 mlm,org still nak masuk walaupun pihak penganjur dh tutup pintu masuk. pintu ny roller shutter kt bahagian dalam sikit.


tp serius la kalau korang nk g sini jgn la dtg mlm sebab kt dlm tu brg2 nya dh susah nak pilih sebab bersepah2, sebelah ada,sebelah lagi tak ada.
dh la mood jadi xsyok nak pilih barang,dgn ramai org nye berhempit2 kt dlm tu.nak try kasut pun kena cari tempat lain yg luas sikit.
dh tu ko tau,time nak beratur plak giler panjang la,siap wt u keliling stadium tu lagi.
aku nak bayar pun beratur 1 jam.nasib la cepat sebab aku pun msa tu dari tengah dh,klo org yg beratur start kt blkang2 tu mybe 1 jam setengah ke 2 jam jugak la beratur nak bayar.

gmbr kt bawah nie klo korg tengok org beratur kt tepi2 kain hitam tu.so korng bayangkan la keliling stadium tu ada kain hitam. sepanjang2 tula diorg beratur. smbil beratur boleh pilih,try, ambik lagi yg lain tau..huahuahua (tula yang En Tunang aku wt)..aku yg dok letih tengok dia.







You Might Also Like

3 comments

  1. Adeh.. Neh yg x semangat nak g. Tp ada 'senjata' iaitu anak2.. Keh3

    ReplyDelete
  2. awal bulan ritu husband dh ingtkn nk g..
    skali ritu dia ajak.
    saya ckp...syg tau ..kwn saya g..beraturrrrr pjg..trus dia cancel..hahhaha....

    ReplyDelete
  3. mmg pn beratur pnjg..dari nk masuk smpai la nak bayar..sabar jela..

    ReplyDelete

SUBSCRIBE