Akibat Alergik Ubat

By Farhana IezAna - 4:43 PM



Nie hari pertama, mula kt tangan hingga ke lenggan dan ke ketiak.



Makin lama, makin teruk ke seleruh badan dan bintik2 merah makin tebal..

Seksa oooo

Lagi 60 hari nk ke hari majlis, aku jadi mcm nie..


Bende yg paling aku takut selama nie utk ambik darah, dh pn aku buat..
semata2 sebab ALERGIK nie..

bukan saja aku dh 3 kali g klinik utk minggu lepas, malah aku pn ke hospital jugak jumaat lps.

Nie la sebab2 kenapa last week, 1 minggu aku mc xkerja pn..
demam 2 hari, yg selebihnya sbb ALERGIK yg teruk nie..
bukan sekadar merah biasa, tp bengkak 1 badan, dan yg paling teruk aku gatal2 1 bdn jugak..

Lepas nie mintak ampun la nk ambk ubat antibiotik dh..
aku snggup ambik injection je tiap kali sakit, daripada aku kena makan ubat antibiotik..

Nie dh kali kedua aku kena, dan aku pasti kedua2nya dari ubat antibiotik yg berbeza.
masak la aku nk catit 1-1 ubat yg aku ambik kn..so mmg tobat la lepas nie nk ambk ubat dh..

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Harap2 dkt wedding nnt diberi kesihatan yg baik ye.

    ReplyDelete
  2. auwwww...... takotnya tgk.. ada jugak ek yg anti-antibiotik...

    ReplyDelete
  3. ish.. teruk jugak alergik nye ni.. take care ok..
    inshaaAllah sempat lg nak baik ni before majlis ni.. hehe

    ReplyDelete
  4. Thank semue..nie pic last week,..this week dh sembuh pn..

    ReplyDelete
  5. jaga diri dear. Dugaan bfore kahwin tu. semoga cepat sembuh ye.

    ReplyDelete