First Fitting Baju Nikah

By Farhana IezAna - 10:30 AM

Ahad lepas, aku dh pun g fitting baju nikah..alhamdullilah baju aku ok, baju Tunang pn ok..

Nie gambar baju aku yg aku dpt time whatapp2 dgn tailor tu..before aku dtg fitting la..
tang bahagian dada tu la yg lama hold kt die..
sekarang die just wt beading sing je kt tang dada tu.

aku puas hati la bahagian dada tu, since klo nk cari patchlace ala2 mcm patchlace yg mmg ada kt kain tu mmg payah la nk jumpa kn.



Juat share picture dari pandangan sisi..

nampak mcm bnyk loose weight kn???
nie akibat demam dan alergik last week tu la..
berat sekarang jadi 38kg je..

Hasil dari first fitting nie,ada 1 part baju aku kena orter then 1 part seluar baju melayu En Tunang pn kena orter jugak.

baju aku just part lengan/bawah ketiak je nk kecik kn sikit sbb nmpk mcm mengelebeh sikit kt situ.

utk seluar En Tunang, kene kecik kn jugak bahagian peha hingga lutut, sebab nmpk besar sgt.

tak ambik pulak gambar time En Tunang fitting baju..tp mmg sgt puas hati dengan baju En tunang.die bukan buat baju melayu biasa..die wt baju melayu moden pattern kot tu..
bile tgk En Tunang try baju die, ras ank die pakai sampin + songkok sekali..smart betol..terus jatuh hati kt baju tu..hihihi

so overall awl bulan 5 nie aku akan ambik semua baju nikah nie + veil yg akan tailor siapkan sekali.
hoyey dh boleh bersenang hati..

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. alahaiii ringan nye dia 38kg je....

    ReplyDelete
  2. ana mmg kecik je orgnya..klo sihat berat 40kg..hihi

    ReplyDelete
  3. fuyoooooooooooo.................... berat 38 kg.... itu wktu zaman cik pia upsr tu...hehehehe..

    baju kurung ape ni ek? cantik la, dr sisi pn dah cantik ni...hehhe

    ReplyDelete
  4. ya Allah... ringannya.. mcmmana nk dpt berat cenggitu... huwaaaa... eh x... nk kene turun kan 38kg.. sobs sobs..

    ReplyDelete
  5. hihi..berat asal ana mmg 40kg mcm tu je..

    ReplyDelete