Hantaran

Idea Hujung Minggu

10:37 PM

Hai semue..hari nie aku rase idea mencurah2..padalah sebenarnya aku xpuas hati sebab dulang hantaran yang aku beli aritu kaki ny pendek ny..so mcm tak best pulak kan..tetiba datang la idea nak kasi hantaran tu nmpk tinggi sikit..

ada 2 idea yg kuar di otak pikiran nie..:
1. nak letak dulang atas kabus..so kne custom made sikit la kabus tu..
2. nak buat mcm kanopy..so ad bumbung la..

Bile dipikir2 kan..better aku buat yang idea no 2 tu..walaupn idea no 1 lebih senang tp utk idea no 2 nmpk menarik pulak..lagipun aku ad bnyk bahan yang tak guna so better aku pakai utk buat idea no 2 tu..


bahan2 yang aku perlukan:
1. Dawai - size 24 dan 18
2. Kain
3. Manik
4. Hiasan tambahan Utk kt bucu

Cara2 nya:
1. aku buat rangka utk kanopy tu dl ye..hasilny seperti di bawah

2. balut dgn kain ye then cantikkan la ikt apa2 yang korang suke




ok ke??tak berapa smart sgt..tp bly la..first try..




You Might Also Like

6 comments

  1. wah..cntik..boleh buat jgk ni.idea sgt menarik.hehe..

    btw,i nak follow u tp xtau kt mn nk tekn.xjumpe la.hehe=P

    ReplyDelete
  2. tq..cntik ke??i try2 je nie..
    xbly follow ke??i dh follow u..

    ReplyDelete
  3. nieh akk qila kan ??

    tahniah dah tunang dah ~~ hewhew..

    cntik r hantran2 ..bley tempah ? hehee

    akk nape x bley follow ! huhu

    ReplyDelete
  4. Tq alin.ye nie akk qila.
    hantarn tu biase2 je..first time buat sendiri..hihi
    boleh je follow..cube try lagi..

    ReplyDelete
  5. bumbg dye tuuhh just cantumkn jer erk ??

    pastu letak kain n hias ?? p kne cri kaen or pntop yg jrang lah kn ? t nmpk lak brh nye kn ?? hehe

    nk buat2..hehe ..teruja sudah

    ReplyDelete
  6. Adk nk tunang ke?sekarang banyak idea laen lagi cntik dari akk punya tu..tp kalo nk buat bmbung tu..boleh ikut cara kt entry nie..nk ubah material lain pun boleh..means hiasannya lain..

    ReplyDelete

SUBSCRIBE