Bajet Pertunangan: Lagi 1M,1W,1D

By Farhana IezAna - 6:57 PM

1M,1W and 1D=1 month,1 week and 1 day.

Just review sikit bajet yang kami gunakan untuk bertunang nie..

1. Warna Tema
Kuning + Biru

2. Jumlah Tetamu
200 Orang

3. Pakej Bertunang=rm 2399 

Bagi sape yang xtau ape yg dlm pakej nie bly la review aku yg lepas ye..

4. Hantaran
Tema Hantaran utk Ms Honey-Biru
Tema Hantaran utk Mr Bee-Kuning
 Barang gubahan hantaran (bajet rm 1000)=tapi kami pakai rm 700

5. Hand Bouquet
Actualy dh ad dlm pakej,tp aku saje nk yang lain..done paid=rm100

6. Kasut Tunang aku
Belum decide lagi nak beli@nak pakai ape yang ad je (bajet rm100)

Total =rm 3299

Tambahan dalam pakej(my abah yang akan bayar): 1 kanopi arabic+ 4 meja lengkap kerusi bersarung=rm300
100 pax katering=rm 900

Total=rm 1200

Grand total=rm 4499

Terkejut sekejap tak sangka pakai untuk tunang je dh rm5000(termasuk barang2 hantaran). sebenarnya bajet aku dgn Mr Bee just rm3000-4000 je..tp disebabkan family belah abah ramai yang perlu dijemput+aku buat kenduri tahlil sekali jadi kami kena tambah jemputan la..

kalau diikutkan perancangan awal just nak jemput 100 org je..tp sekarang dh jd 200 org.naseb baik la abah sendiri nak sponsor kan..lagi pn bersedekah la kiranya untuk arwah..Lagi sebulan je harap persiapan semue dan sepanjang perjalanan sebelum majlis nie berjalan lancar la..taknak ada apa2 masalah..

im just worried because need to change other job..target masuk bulan 2 aku dh tukar kerja lain..please la ada rezeki utk aku ditempat lain..td ada pergi interview,hope dpt la..even tak dpt pn hope dpt intrview tmpt lain pulak..amin.

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. hai farhana..wow byk nyer bjet awk yer.bleh kwen trus da 2..huhu tp xpe skali seumo hdup kn..lgpon p'mulaan so smua bnda kte xcited..bln 2 xlme da..
    i like ur theme colour..hehe.sy nyer theme peach + biru..

    ReplyDelete
  2. Hai nora..byk kn tp sy kuar duit rm3000 je..yang lain fmly byr..bajet mmg nk buat sikit je..disebabkan jemputan tu rmai sbb fmly sy bsar,klo xjmput nnt ad yg kecik ati pulak lain2 buat knduri arwah sekali..lagi2 dua2 ank sulong..
    sy pn ske peach biru..mmg plan nak buat theme tu utk kawen nanti..

    ReplyDelete
  3. hehe...byk gak bajet yg kuar tu..huhu..sy seb baek la mkn tu family sponsor...kalau x mmg byk bajet gk la..ank sulung nie mmg kalau blh dorang nk jemput semua tp tunang je so sy wt kecik2 jer..:D

    ReplyDelete
  4. nie pn sy xjmput smue..bru kple2 die je..klo tmbh pengikut2nya lg la xterkata..

    ReplyDelete
  5. hehe..same la...xpe kawen nanti la jemput semua kan..:)

    ReplyDelete
  6. kwen xpe..kite bly jmput smue2 kn..hihi

    ReplyDelete