Pengantin Spa

Spa Time~6 jam OO..

10:07 AM

Semalam akusempat memanjakan diri nie sblm bergelar pengantin baru..hihi

aku tempah spa di Cendana Spa kt Seksyen 7 shah alam. sng je nk cari tempatnya..sederet dengan restoran hakim.mule2 mmg xprsn pn temptnya sbb papan tandanya terlindung sikit dgn kedai bwh punya papan tanda.

sampai2 je, kena naik tangga sebab cendana spa nie kt tingkat 1 je..bile naik tangga mesti nmpk signboard cantik nie..


Kt tangga tu pn dh ada deco..simple and nice.

bile korang masuk je akn nmpk reception area.




Appoinment aku sepatutnya pada hari sabtu..tp beberapa hari sebelum, aku tukar ke hari ahd sbb aku peod..hihi
 apaoinment hari ahd pulak pada pukul 2 ptg.aku sampai pukul 1.45. sampai2 je anis terangkat pakej yg aku ambik dan ada beberapa tretment dlm pakej yg aku tukar sebab rasa mcm xperlu je kn..

Cendana Seri Pengantin
  • Flower Foot Bath
  • Herbal Sauna
  • Lulur & Body Scrub
  • Body Polish / Body Mask
  • 'Naik Seri Pengantin' Bath
  • Normal Facial / Hair Treatment
  • Spa Manicure & Pedicure
Harga: RM 270.00

Niela pakej yg aku ambik.

Lepas aku dh ok dgn pakej yg aku ambk, aku kena ddk depan tv jp sbb ada customer lain dlm bilik spa tu. diorg settelkn org tu dl, baru panggil aku lepas tu..xlama pn dlm 5 minit cmtu, anis pgl aku semula utk tukar baju..diorg sediakan kain batik lepas, disposal panties dgn kimono. lepas dh siap tukar baju aku kena g depan kt tv tu smle la..

sebelum tu lupe nk ckp, korang aku di sediakan locker klo nk simpan barang peribadi ye..pada yg pakai apa2 accessiories tu better tanggalkn cincin ke gelang ke..cm aku, aku xtanggalkan pn sebab aku pakai emas, takut tercicir plak kg..

ok, lepas dh salin baju semue tu, aku pn kedepan la..diorg dh siap sediakan flower foot bath utk aku..means just rendam kaki dgn air yg ada bunga dan bubuh serbuk tak tahu la apa bende nya..mcm garam kot..

diorg tinggalkn aku dlm 10 minit mcm tu, pastu ada org lain yg lap kn kaki aku, pastu aku pn masuk bilik utk buat herbal sauna pulak

ada 3 bilik mcm nie. klo x ramai org, semuenye korg akan buat dlm 1 bilik nie saja.

Mase buat herbal sauna nie, korang akan duduk dlm tu selama 20 minit. memang bermandi peluh la dlm tu..10 minit pertama aku chill je..ble dh masuk 10 dan 5 minit terakhir tu, rse xselasa sikit..rasa nk cpt kuar je..hahah sbb peluh menitik2 kot..tp best la..

lepas dh buat sauna, korang akan diberikan segelas air sejuk. minum dan rehat sekejap pastu boleh buat body massage pulak..klo ikut dlm pakej tu tak ada body massage kn..sebab aku tukar padi mani treatment tu dgn body massage. best tau wt body massage kt sini. org yg massage aku tu mmg org indonesia pn..die urut sedap je..jgn risau korang punya kemaluan semueny tertutup, xakan terdedah2 la..

lepas dh massage nie aku wt lulur dan body scrub pulak. bahan yg diorg guna utk lulur tu wangi oo. rasa nk makan2 je..hihi ( time lapar kot mase tu)
tah berapa kali tidur dh aku masa nie..
pastu aku buat body polish pulak. bahan ny macam jelly2 gitu..sejuk je bile sapu kt badan..
nie aku dh xbly tido dan sbb puas tido dah kot..

bayangkan la dari pukul 2.30 aku start wt massage sampai pukul 5.30 baru la aku bangun.selama tempoh tu la aku buat massage, lulur, body scrub dan body polish.

lepas tu time utk mandi naik seri pengantin pulak..aku mandi dengan air susu dan dipenuhi bunga2 segar dlm tub tu..rasa mcm puteri pulak.hihi mandi dengan disirami lampu2 lilin wangi..wah best giler la..aku mndi dlm 20-30 minit mcm tu la..berendam dlm tub..bile dh puas, aku bilas bdn pastu aku pakai kain batik lain, dan bathrobe.

lepas mandi aku g depan tv semula, diorg dh sediakan makanan utk aku petang tu..dh pukul 6.00 kn confirm lapar giler kot..
dirog sediakn air teh ais dgn nasi goreng paprik ke apa tah..tp ada ayam dl dlm nesi greng tu..

lepas makan aku rehat2 kjp sebelum nk buat hair treatment pulak.mase nie ada customer lain, tu aku bly rehat kjp tgk tv..pastu aku bly mula wt hair treatment. mase nie anis terangkan, klo aku nk buat hair treatment saja , tu xtermasuk treatment kulit kepala..so klo nk buat treatment klulit kepala bly buat haor spa tp kena tmbah rm30 dri dlm pakej tu..so aku pn buat la hair spa skli sbb rambut aku gugur pastu ada kelemumur jugak..

hair spa dan hair treatment die mmg best la..wangi sgt..kulit kepala aku dh rasa best dan selesa je skrg nie..balik2 dok cium rmbut jela..rambut yg panjang sgt smpai ke buntut nie..aduhai rse xsbr nk potong rambut nie lepas kawen nnt tp kena mintak izin suami la nnt..nie pn die jgk la yg xbg potong rambut nya..

klo korang perasan aku xbuat facial treatment kn??sbb kulit muka aku nie sensatif dgn produk2 muke..so aku xberani la nk wt facial treatment lagipun kulit muka aku xde mslh sgt..mjlisp n lagi 5 hari kg klo prob lps wt treatment naya je kn..

selesai la berspa semalam dari pukul 2 sampai la pukul 8 baru settel semuenya..

Bagi aku, harga pakej sgt berbaloi dgn masa dan treatment yg super best tu..
klo korang nk cube boleh la try nnt..better buat appoinment dl ye..barula korang aku dilayan first class..hihi


You Might Also Like

3 comments

  1. lama nya 6 jam... hehe
    mesti nnti nak pergi lg kan... ngee~

    ReplyDelete
  2. @diyana: insyallah klo ada rzeki lbh bly g lagi..hihi

    ReplyDelete

SUBSCRIBE