Cite Saja2..

Tahun 2012 Dalam Kenangan

9:55 AM

Tahun 2012 dh nak sampai ke penghujung nye. bende yang dh lepas akan menjadi kenangan abadi kite kn..
adalah beberapa perkara yg aku terkenang. tahun 2012 banyak benda baru yg aku alami. Untuk penghabisan tahun 2012 nie, nk review balik apa yg aku buat tahun nie.

Januari

Time nie bz wt persiapan nak bertunang bagai..seronok jugak first time dengan En Tunang, kami kehulur kehilr utk wt persiapan. First time dh pikir pasal hubugan kiteorg, kemana arahnya kan..


Februari

Pada 18.2.12, selamat dh bertunang pn. yey finally im booked by Muhammad Faiez Haiqal. Majlis yg diadakan cukup meriah bagi aku. Dilimpahkan dengan rezeki makanan yg banyak tp tetamu pn ramai so makanan nye semue habis. Majlis berjalan lancar walaupun pg dan petang, mase sebelum dan selepas majlis hujan. 



Mac

Kami nie kan pengantin bajet, so kami dh start beli barang2 hantaran lagi..yg jumlahnya besar mcm brg kemas nie, kami dh start beli pn.sekarang pn semue barang hantaran dh kami sediakan pn.


April

Hujung bulan 4, aku dan family serta En Tunang g kedah dan langkawi. sebenarnya nak ambk adik yg study kt poli kulim. die dh abis study so nk angkut brg2 die smue la.tu yg smpai 2 keta g. aku pulak first time g kulim dan first time g langkawi.walaupun jugak balik hari je g langkawi tu tp ok la berbaloi sebab aku g free je..smuenya abah aku yg bayar..hahahahaha





May

Bulan nie tak ada pape yg menarik sgt pn..just g kenduri kawen kawan kolej je..



Jun

En Tunang ajak g genting,sekali dengan bawak kawan die yg baru kwen jln2 kt genting. cadangnya nk main kt theme park tp sebabkan isteri kwn En Tunang just pakai skirt labuh, so tak jadi la. kami masuk ripley believe it or not je..best kt dlm tu..mcm2 bende ada.





Ada 1 lagi bende best bulan 6 nie sebab En Tunang dapat krj baru yg lebih kukuh la kt SYABAS. tahniah2..


Julai

Bulan puasa dh mase nie.tp sebelum start bulan puasa,kami sempat try buger bakar yazid. first time mkn burger besar2 nie..





Ogos

yey bulan raya. kami first time raya pakai baju sedondon. saje beli khas memang sama pn baju nye..



Lepastu aku dpt kerja baru jugak akhirnye selepas lama bertahan kt tempat krj lama yg serba serbi menyakitkan hati tu. berkat kesabaran dapat jugak tukar tempat krj lain kn..tula tempat krj aku sekarang nie.

September

Bulan nie kami first time book set bilik tidur..hoyey...set nie sebenarnya dh lama sampai.kami hold ambik dl sebab igt nak terus hantar kt umah sewa nanti je. rumah sewa kami akan sewa bulan 4 tahun depan. so ada lagi 3-4 bulan utk collect set bilik tidur nie..tak sabar nak rasmikan katil baru nie..hihihi



October, November & December

Bulan yg biasa2 je. just bz wt wedding preparation + bz dengan krj. 3 Bulan yg sgt boring sebab rasa rindu nak g holiday tp terpakse abaikan keinginan tu..nak simpan duit utk kawen la katakan.

Harini rasa tak sabar nak g MEFA. nak book apa yang patut utk dptkan harga tahun nie punya. kalau book tahun depan, confirm banyak vendor dh naikkan harga pakej diorg kan..kurang2 pn naik rm300..so utk bajet2 nie, kite book kt mefa kg je. ala just nak book utk pakej kad kawen je. nak dapatkan sekali free gift yg banyak2 mcm kotak door gift, bunting semue tu.

Bila dh dtg MEFA nie kn banyak nak kasi hadiah. diorg wt cabutan bertuah la..mana tahu kami nie rezeki murah ke kan,boleh dpt hadiah lagi.. last time g dpt cabutan bertuah lampu meja.kalau tak ada rezeki pn xpe.janji suke2 nak g MEFA nie..hihihi

jumpa kite ye mlm nie + ahad kt MEFA. Aku g 2 hari sebab ada masuk pertandingan.so result nya umum hari ahad. tu yg nk g lagi sekali ahad nanti.

You Might Also Like

6 comments

  1. Tahun 2012 mesti yg paling best sbb jadi tunangan orang kan? All the best untuk tahun 2013! sweet sesangat korang berdua ni.comel =) Katil yang korang pilih tu cantikla.

    ReplyDelete
  2. Thank Imah..insha allah tahun 2013 akan bertukar status pulak..hihihi..

    ReplyDelete
  3. Bagus dear buat review tiap bulan utk tahun ni, cam nak buat tapi malas2 hee yg xleh lupe msti kenangan bertunangkan :)

    ReplyDelete
  4. yg igt jela sy review.heheh nk update pasal persiapan mcm tak berapa nk jalan sgt..harus la igt pasal bertunang sebab tu je yg lain dari yg lain utk tahun 2012 sy..=)

    ReplyDelete
  5. bestnyer 2012 kan....suka juga...2013 pasti akan lagi best..insyaALLAH....

    ReplyDelete
  6. Cik Mah: insha allah..lagi2 tahun 2013 nie nak kawen kn..hihi

    ReplyDelete

SUBSCRIBE