Terjah Nilai 3

By Farhana IezAna - 9:57 AM

Sabtu lepas aku, En Tunang dengan Mak aku sempat la terjah kt nilai 3 nie.


cadangnya nak cari bunga pahar, langsir rumah, dan bekas doorgift(budak2).

rasa2 korang kn, aku dpt tak semue tu????

kuang..

kuang...

kuang....


tgk la sapa yg belikan..jawapanny of course la dpt..

sampai2 je kol 12 lbih cmtu teros cari langsir dl sbb ny nanti nak diorg siap jahit kan makan mase 1-2 jam jugak la..

langsir nie aku xpasti la harga nye lebih kurang sama ke tak dengan kedai2 lain..kiteorg g 1 kedai je pastu terus pilih, terus tempah siap je.

bg aku harga nya sgt berbaloi dan kualiti jahitan, kualiti kain pn bgus.

klo nak beli langsir kt sana, better korang tahu color tu yg sangt2 penting. second bajet korang. thirth size (selepas siap) tingkap, pintu apa segala yg korang nak wt langsir tu.

utk design up to u nak mcm mana. kt sana ada banyak contoh design yg korang boleh pilih. dari latest design sampai la yg design lama2 pn ada.

cm aku, langsir tu mak aku yg punya. duit pn mak aku yg punya. jadi aku just advice kt mak aku utk pemilihan color dan kain jela. mak aku nie die bab2 color nie pening2 lalat sikit.

maaf ye takde gmbr utk pemilihan langsir kt sini. langsir yg dh siap pn aku xambik gambr..sebabnya aku nie kalau dh berjalan mmg mls nak kuarkan hp.nanti aku test pasang langsir tu baru aku ambik gmbr ye..hihi



lps tu kiteorg jalan2, cari bunga pahar pulak. bunga pahar nie korang2 g jela mcm2 kedai pn, rasa suka grap jela..huahuahuahua hujung2 tahun nie mmg banyak sale. so aku mentang2 la bukan duit aku, aku just pilih jela mana yg colornye ikut thema aku tu.

aku pilih 2 jenis bunga pahar yg lain2 pattern dan color. 1 color peach dan 1 lagi color purple (tema aku la tu). bajat utk 1 pcs bunga pahar tu bawah rm2 je. kalau tak salah aku yg warne peach tu aku beli rm1.40/pcs. yg warna purple tu 1.80/pcs. aku beli utk warna peach 100pcs dan utk purple color 50 pcs je.

yang nie pun taknak tunjuk sbb biasa2 je..huahuahua (saja xnk tnjuk dl kn xbest la kan). bunga pahar wrne peach tu ada buah peach comel, siap tulis terima kasih lagi. yg warne purple tu 


bukan yg cm nie..no no no no tak suke buah besar2 gini, xsuke gold dust..

then lps dh beli bunga pahar, kteorg cari bekas door gift pulak. bekas yg aku cari glass jar.

bekas nya bentuk mcm nie (without deco)..

kt nilai 3 nie mmg banyak kedai jual glass jar nie. tp harga ny 80sen/pcs. tetibe jln2 terjumpa 1 kedai nie.

80sen/pcs
60sen/pcs above 500pcs

apa lagi terus bgtau mak ckp nak beli yg nie.aku beli 500pcs so dpt la 60sen sekali dengan penutup nye. total rm300 utk 500 pcs nie.



  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. wahh..best nye! nak g nilai jugak! tp Sya kLw pegi niLai confirm kejap jek semangat cr brg.ps2 muLe La m'bebeL sbb panas. Sya rs nilai cm panas giLE La..org kt niLai tu mesti sume muke bLushing2 kan..hehehe

    ReplyDelete
  2. ana dh biasa g nilai, jadi dh tahu kt mana nak beli brg2 nie..so xdela jln merata2..jadi xrse panas..hihi

    ReplyDelete
  3. bestnyer...cik mah baru nk p esok ngan mama...cari lngsir n lain2 juga..excited sngt...

    ReplyDelete
  4. mule2 cdg pn sepatutnya nk g esok..tp tetibe terpergi sabtu lps..hihi..selamat bershopping cik mah..

    ReplyDelete
  5. hye ;)
    betul2 best nilai 3. zura dulu pon pegi nilai 3 cr brg kawen. senang semua ada kn :)

    ReplyDelete
  6. Salam..ana ingat lagi tak nama kedai tmpt ana beli glass jar tu? boleh tak share nama kedai tu? planning nak ke nilai next month :) tqvm ^_^

    ReplyDelete
  7. @sara..xigt la..tp kedai tu betol2 depan surau kt nilai 3 tu..surau yg belakang food court tu..

    ReplyDelete
  8. salam sara. glass jar yg sara beli tu,smua boleh ditutup dgn cermat x?..saya punya rata2 smua penutup nya longgar!!!!..aish tension..saya beli kat kedai acessories perkahwinan lia..dekat area2 pasar.. yg mereka display smua nya ok dan saya pun dh tnya awal2 keadaan penutup sblm membeli..mcm biasa pekerja itu memberi janji2 manissssss..sudah beli smua nya hampeh..huhuh

    ReplyDelete
  9. minta maaf..sy tersilap panggil nama..ana ye..huhuh

    ReplyDelete
  10. penutup nya kuat je. xde yg longgar pn..

    ReplyDelete
  11. untung nyaa..sy mmg xpuas ati dgn kedai tu..huhuhuh..nnti nak kol nak pulang balik n ganti yg elok..

    ReplyDelete