MUDAH tp BUKAN mudah!!

By Farhana IezAna - 11:13 AM

Nama je MUDAH tp bg aku la kn bukan MUDAH pn..

al kisahnya sebenarnya aku dok hari2 bukak mudah.com sebab nk cari umah sewa..
dh 2 minggu cari xdpt2 lg umah nye..hahaha

paling angin sekali kes semalam, aku dh wt appoinmnt nk g tgh umah sewa kt putra perdana puchong, sekali aku g pnya ka ramai org..dh mcm tgh showroom rumah baru tu..
aku pikirkan aku je yg tgk umah tu utk book.

dh tu ble aku aku smpai umah tu, tgk ada beberapa kumpulan org yg kuar dari umah tu..mase aku nk masuk umah tu, dh ada beberapa kumpulan lain yg nk masuk tgk umah tu jugak..

susah tol la, bile dh ramai sgt dtg sekali nk tgk umah sewa, dh mcm mana plak yg aku nk bincang dgn tuan umah pasal nk sewa umah die kn..ada pulak tu yg 1 kumpulan nie, dh berborak dgn tuan umah je dan2 tu nk book terus..buang masa tol la aku g sana semalam.

sapa ada pengalama cari umah sewa kena mcm nie??tak pernah la aku cri umah sewa, tuan umah siap wt mcm show room lagi..semue datang pada satu masa..sekurang2 pnya pn just ada 2-3 org je yg datang tgk..


korang yg pernah cari umah sewa, korang selalunya book dl ke @ dh tgk rumah baru book? just nak tau pengalaman korang je..

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. rasanya p tengok rumah dulu baru book kot dear. Karang dah book tetiba rumah tak best.. haaa nayaaaaaa

    ReplyDelete
  2. biasanya tgk umah dulu baru book atau byr depo. dulu sara menyewa di KL mcm tu la.

    ReplyDelete
  3. tgk rumah dolu, baru booked... dolo merasa gak dok umah sewa time zaman belajar..bercinta jgk nak cr rumah yg sesuai...

    ReplyDelete
  4. yang, tengok uma dulu baru booked yang..kang takut kite dah booked bagai sekali uma nye takde..

    so better gi tgk uma dlu tau.

    takpe maybe xde rezeki dengan uma tu.mesti ade yg better untuk awak tu

    ReplyDelete
  5. @chacha: tula psl..tp rmai kot og skrg book dl bru tgk umah..

    @sarah: tula..xberani nk book@ byr dl klo x tgk umah ny..

    @mila: ana xprnh dok umh sewa lg..hihi dok asrama bnyk kli..igt nk dok umh sewa ni pn kjp je smtara nk beli umah sndiri..

    @nadilla: aah mmg pn ana tkut jd cm tu..skrg tgk berusaha cari lg..smoga dpt yg sesuai la hndaknya..

    ReplyDelete