Camera

My First White Face Collection

9:27 AM


Akhirnye dh dekat seminggu aku punya white face collection pertama nie..
hihi

Nie aku beli masa kt MATTA fair minggu lepas.
tetiba jalan2 nk g Putra Mall ternmpk booth jual kamera kt depan hotel tu..
En Tunang la nie yg hasut nk bli bende nie.(pandai tuduh org lain kn)


Camera nie mmg dh lama jadi angan2 nak beli pn..mmg saja xnk beli DSLR yg besar2 tu..
lebih suka yg kecik2 cmni ala2 DSLR..lagi2 bila ada wrna putih mmg berdesup la nk beli kn.

Bagi aku fuctionny lebih cepat dan senang berbanding DSLR..Nie aku compare dgn Nikon5200 yg baru tu la..dari segi utk rakam video pn, J1 lagi senang, laju, tak blur, xpayah nk tekan focus utk bgi die xblur. Just korang zoom je die dh focus apa2 part yg korang nk rakam.

Malas la nk cite lebih2 pasal White Face aku nie..
Apa2 pn sgt teruja ada collection baru nie..hihi

Beberapa barang yg aku dpt masa beli nie:
1. J1 Body + 2 lens ( aku topup 1 lens lagi) = 3 lens aku ada.
2. Free 8G memory
3. Free Tripod
4. Free Beg + Casing
5. 1xOriginal Filter (aku topup lagi 3x Filter) = 4 filter utk 3 lens
6. Batery ( aku topup 1 batery lagi) = 2 batery
7. 1 lagi nie aku xigt apa nama nye tp utk serap habuk @ fungus la..

Banyak kn aku dpt..hihi berbaloi2. aku just topup xsmpai seribu pn utk barang2 yg aku tambah tu..
dh tu dpt bnyk free gift.

Tokey tu, siap sorok2 lagi bagi aku sebab takut ada customer lain nmpk, katanya aku je yg dpt price dgn bnyk free gift sbb aku topup bnyk barang.
huahuahua last2 kering poket aku..

You Might Also Like

3 comments

  1. wah bestnya u. dahla white mmg my fav kaler pulak tu. i pun tak suka dslr sebab besar. selalu snap guna phone je

    ReplyDelete
  2. awesome. bestnya. ada kaler pink x ? hah mmg penggila yang x berapa tegar.. hahaha. tp putih suci.. :D

    ReplyDelete
  3. @cha: aah dslr besar dan berat kn..yg nie ringan sikit..fuction pn lebih kurang sama je mcm dslr..

    @sarah: color pink pn ada..=)

    ReplyDelete

SUBSCRIBE