Sesi Potong Kuku Suggies

By Farhana IezAna - 2:59 PM

Asik cite pasal kawen je kan..kali nie tukar topik pulak..hihi

Korg2 kn ada yg tahu aku nie pelihara sugar glider kn..

ala yg 2ekor tu..
EZZ & ANN

aku nie baru je bela 2 bulan..tp mmg bab2 grooming SG termasuk potong kuku diorg, aku buat sendiri..selalunya utk senangkn kerja aku, En Tunang akan pegang SG, dan aku pulak yg tukang potong kuku diorg.(mahal oo kalau nk g anta kt kedai haiwan utk grooming, sekali ko anta suruh org potongkan kuku je dh kena rm5) baik aku potong sendiri je..hihi

Tp last week, En Tunang sgt la bz, so die suruh aku potong sorg2 la..jadila aktiviti aku dok melayan 2 ekor yg xreti dok diam tu..sib baik la den teror..hahaha puji diri sendiri pulak kn..aku terpakse potong sorg2 sebab kt umah aku, smuenya xberani dan xpandai nk pegang betol2 SG nie..

Cara yg selalu aku pakai, aku balut SB tu dgn kain ( tp bukan la ketat2 tau, just xnk bg die terkeluar je), pastu aku ambik 1 tangan die je bawak kuar..senang la sikit utk potong kuku SG nie.

1. Aku belai2 die dl supaya die selesa la..tp klo SG aku nie belai2 pn lagi la bertambah aktif die, ask nk merayap je..hahaha


2. Bila dh xlasak sgt, aku ambk jela 1 tangan die, pastu potong la kuku die tu..tp die nie klo xlasak cmni xpayah la aku nk balut dlm kain kn..


3. Nampak x muka pasrah ANN bile kuku die kena potong??hahahah


4. Bila sebelah dh potong, kasi ANN main kejap, bg die rasa free sikit la kn..klo aku, ah ko tgu la smpai aku siap potong semua dl ye baru bly lepas..hahah teruk x???kadang sebab diorg xbly lepas jugak, mau die gigit jari aku..tp xsakit pn..


5. Nie bila die dh xreti dok diam..kite kasi balut sama die..huahuahua


6. After sattel apa lagi, g main jauh2..lari...


7. Gigit kain td, sebab kain nie la yg balut die td..hahaha



Dh penat main, langsung tertido ats tapak tangan aku..



Nie semue gambar ANN je, klo EZZ idok la dpt ambk gambr die..yg EZZ lebih lasak dan langsung xreti dok diam even dh kena balut @ die tgh tido pn pyh jugak..klo dgn EZZ aku kena lebih banyak bersabar dan take time. kalau nk cepat siap, kena mintak bantuan En Tunang pegang EZZ..

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Assalamualaikum...

    Nice blog...
    Please visit Wirdina online store, this is a place for you to shop hijabs and clothes. This is a great place to make your choice.

    Follow back :)

    ReplyDelete