Baju Resepsi

First Fitting Baju Sanding

10:02 AM

Weeeeee.......=)

Perkara yang paling aku excited n tunggu2 selama nie akhirnya semalam aku pn dh tgk dan fitting utk pertama kali ny dress idaman hati utk bersanding belah aku nnt.


Sangat puas hati walaupun bukan la sejibik macam yg aku nak tp tetap tercantik jugak dimata aku.
bagi aku baju tu xnmpk aku bertambah kecik/besar..yg penting bajunya nampak aku jadi tinggi..

Warna baju mmg sama mcm yg aku nak pn..

Mula2 dtg butik kn, tgk ada baju mcm aku pnya tp baju tu dipakaikn kt patung..pastu aku rasa mcm baju tu bukan aku punya pulak sbb bju ny nmpk tinggi..tp sangkaan aku betul, mmg la bju kt patung tu aku yg pnya..hihi
teruja bila pertama kali tgk dress idaman kn..

Bile dh try, WAHHHHH..cantikny rasa nk menari kt situ..hahahaha

alhamdulillah, baju aku xbnyk pn kena outer lagi, jus tambah span kt bahu je, sebab nk bagi die naik sikit..klau x ketiaknya kebawah mcm sangkut plak bile aky nk agkat tangan.

tapi utk baju lelaki ada bnyk yg nk kena outer la. badan baju, lengan, seluar semuanya kena kecik kn..tengan baju pn pnjang ke pendekkan..

Then kasut aku pun belum buat lagi..yg nie mmg sekali dgn baju kt butik..tp akk tu belum buatkan lagi kasut aku..so next fitting barula ada kasut ny..

dlm 33 hari lagi nie aku ada 2-3 sesi fitting lagi..




Cube teka mana 1 baju aku????
rasanya sekali tengok dh tau kot mana bju aku kn..


Sekarang baju dh settel tp bab tudung tu aku serabut ny..tak tahu nk apaki tudung apa la..
butik baju tudung ada awning biasa yg kosong tu..tp aku mcm nk kelainan pulak..tapi xtau mcm yg sesuai utk muka aku..

En Tunang ckp, aku lebih sesuai pakai tudung yg ada awning..
sekarang mmg bla giler la bab tudung..


You Might Also Like

12 comments

  1. baju yg tuuuuu~ cantik nya (^_^)
    teringin nak pakai baju pengantin lg skali (T_T)

    ReplyDelete
  2. @Diyana : boleh je..wt photoshoot anniversary pulakk..

    @rina: mcm tahu je kn mna 1 bajuny tu..

    ReplyDelete
  3. disebabkan ada veil biru yg tergantung dekat penyangkut baju dlm gambar so imah nak teka baju warna pink biru tu. Ye tak? hehe..tapi baju dia semua cantik2

    ReplyDelete
  4. @imah: slh la..hihi xpe teka lagi..aah bju kt butik nie cantik2 sgt..

    ReplyDelete
  5. baju warna peach unggu 2...betul tak?

    ReplyDelete
  6. @Liana : Jeng2..emm betol..

    @Feyqa: Aah tgk depan2 lagi la rambang mata.

    ReplyDelete
  7. y oren pepel tu kan? sbb anis tgok reception theme kat sidebar tu.. hehehe.. pasal tudung mmg pening kan? nak2 lagi untk reception.. nak kena maintain lama tu.. smpai outdoor photoshoot bagai.. hehehe

    ReplyDelete
  8. @anis: Betol tp tu bkn oren..tu peach..
    pasal tudung tu mmg pening la..xtau nk pakai tdg mcm mana + color pn skrg tgk pikr nk pakai peach @ purple..

    ReplyDelete
  9. congratulation on your wedding :) cantik la dress dress tu. custome made eh? bole tau tak butik ni kat mana?

    ReplyDelete
  10. hye nice review nk tny butik mna e

    ReplyDelete

SUBSCRIBE