Bonding Kakak Arsya & Adik Adaniy

By Farhana IezAna - 9:00 AM

Assalamualaikum...


Arsya dh jadi kakak besar..agak2 korg apa reaksi dia mula nmpk adik dia ye???

Masa aku bermalam kt hospital lps bersalin kn Adaniy aritu, ada la aku buat video call dgn Arsya. aku tnjk adik dia..Arsya ny malu2 masa nmpk adik dia. ptg tu aku blk rumah,Arsya mcm biasa je..tak dela wt perangai ke @ kacau2 adik dia.
tp time dia nk tido jela mcm biasa mst mengendeng dgn mama @ abi dia, sbb dia nk minta org tepuk dia.

lama2 Arsya ada tabiat baru. suka sgt kacau adik dia tido lagi2 kalau dia bosan. dia akan panggil 'baby...baby..baby'..so kite akan alert la kalo dgr dia panggil cmtu mst dia tgh@nk kacau adik dia..
pastu di cium2 ny adik dia.




1 lagi Arsya suka sgt nk suruh adik dia duduk atas riba dia, lps tu mst dia peluk adik dia kt pinggang dr belakang.



















Pernah la kiteorg g jln mne2 @ g rumah org,then aku dgn Adaniy mcm lmbt tingal kt belakang kn. lps tu Arsya mcm xnmpk kiteorg, dia suruh abi dia patah balik cari kiteorg sambil sebut 'baby..baby..baby'

kalau aku nk masuk bilik air,aku selalu masuk kn Adaniy kt dlm bilik..kalo Adaniy nagis dr dlm bilik,Arsya la yg paling kecoh sekali. dia ketuk2 pintu bilik air sbb nk panggil aku,nk bgtau adik dia nagis kt dlm bilik.

Alhamdulillah la 2 beradik ni baik2 je. harap diorg close sampai bila2 ye. Adik jaga kakak, kakak pn jaga adik jgk..
Amin...

  • Share:

You Might Also Like

0 comments