Holiday

Holiday:Bercuti di Cherating (part 3)

9:00 AM

Assalamualikum...

Ini sambungan entry utk part 1 dan part 2. utk hari ketiga,kire hari terakhir trip la ni. kita pergi arah ke kuantan pula la ye.. sebelum check out, mcm biasa kite habis kan masa kt hotel, mandi pool. konon2 pg tu nk bgn awl nk tgk matahari terbit kt pantai. tp non hado, aku tgk dr dlm bilik je..xfeeling sgt pn..apa tak nya dr bpk sampai ke anak bgn lmbt. xdela lambat sgt,kire sebelu, abis subuh la..


mcm biasa kol12 kami check out. lps settel check out, kami terus ke Santuary Penyu dl. Dekat sgt tempat penyu ni dr hotel kami. xsempat nk panas bontot dok dlm keta.hihi..
Santuary penyu ni tutup hari Isnin ye. Hari lain buka je.Free je masuk, just ada tabung kalau nk derma utk pembangunan penyu2 ni..














Mcm real kn..

























Panas terik oii tengah hari kn..

Dalam Santuary Penyu ni xbesar pn tempat ny..dlm 10 minit dh habis round pn..kt luar ada beberapa kolam penyu, kura2 dgn anak2 penyu yg belum dilepas kan kt laut.


lepas tu kami terus gerak ke Bdr Kuantan. konon ny nk cari makan kt sana la. mula2 kami g Teluk Chempedak, tp mcm xde tempat makan yg berkenan. kami nmpk fast food je bnyk kt situ. 
so terus g cari makan kt Mustafa Cendol.

Kedai Mustafa Cendol ni dekat je dgn Teluk Cempedak.dlm 10 minit jugak. kedainya betol2 sebelah petronas. senang je nk jumpa sbb nmpk signboard warna pink besar dr tepi jalan.

tengok la gambar2 menu cendol dia mmg mengancam tekak.

Masa ni tak ramai org, mungkin hari bekerja then dh lepas waktu lunch pn.

Memandangkan aku still pantang ais, so aku makan rojak ayam dgn air suam jela..


Bagi aku rojak die xberapa sedap. mungkin sbb aku pernah rasa rojak yg lebih sedap lagi kt Kelana Jaya, Mydin USJ dgn Rojak ss15 tu kot. 


lepas tu kami round Bdr Kuantan, then terus balik KL je.
Jadi tamat la trip kami kali ni..

Kuantan-terengganu kite jumpa next time pulak ye..

You Might Also Like

1 comments

  1. rajin nya buat 3 parts. bagos2.
    hehehe.

    kite sejak ade baby ni belom lagi bercuti beria. teringin jugak nak cuti2 malaysia nih. hiks

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers