Set Maternity V-Asia

By Farhana IezAna - 12:40 PM


Assalamualikum..


Cantik x kotak set bersalin ni???
kalau korg nmpk ada harga kt kotak tu..tp kn aku beli rm130 je..aku terjumpa kt instagram org jual set ni dgn harga murah..tp aku xpasti la masih jual harga sama lg ke x...

Korg jgn tny ye kt siapa aku beli. SUMPAH aku dh lupe.yg pastinya aku pickup kt Giant Sek 13 Shah Alam.

Set ni aku pakai masih berpantang anak kedua ni.Masa anak pertama dl, aku pkai set berpantang Spa n Ma. Spa n Ma pn best jgk tp aku sje nk try set bersalin lain..Berbalik pd set V-Asia ni, bg aku dgn harga rm200 tu mmg sgt2 berbaloi la. ni kire set lengkap tau.


KANDUNGAN SET MATERNITY V’ASIA

  • Jus Jamu Moden Ladies Collagen
  • Losyen Herba Cantik Semula
  • Losyen Herba Sejuk Dingin
  • Minyak Herba Ibu & Anak
  • Sabun Pencerah Harum Gebu
  • Pembersih Wanita Sireh Manjakani
  • Rendaman Mahkota
  • Tungku Moden Berherba
  • Barut Moden Si Comel
kalau nk tau lebih detail boleh klik link ni


Nk share sikit psl setiap 1 brg dlm set ni.

1. Jus jamu - rasa dia sgt sedap tau..mcm rse oren tp ada berangin2 sikit. aku xmkn mse berpantang sbb adaniy kena kuning sampai sebulan lebih. so lepas pantang baru aku start mkn ni..

2. Losyen Herba - aku pakai sebelum pakai bengkung. sapu kt perut la.

3. Losyen Herba Sejuk Dingin- aku sapu kt tangan dgn kaki part2 yg rse mcm nk kecik kn sikit ..haha konon..tp xpakai sgt pn..

4. Minyak Herba Ibu&Anak - ini aku xpakai pn sbb anak aku pak ai minyak yuyi je..

5. Sabun - Sabun ny besar, even pakai hari2 masa mandi tp dh dekat 3 bulan pn xhabis sabun ny..sabun dia xberbuih pastu bau herba2 je. mmg tak ada bau wangi la klo pakai sabun tu.

6. Pencerah Wanita - yg ni aku pakai setiap kali mandi dgn klo nk basuh miss v tu. rasa berangin je kalo biarkan lama sikit. masih pakai lg sampai sekarang.mgkin boleh tahan 3 bulan lebih kalau pengunaan yg kerap mcm aku la.

7. Rendaman Mahkota- ini utk air rebusan mandi. ada 5 uncang je kalau tak silap aku, so 1 uncang tu aku prsan boleh tahan utk 6x mandi je.lepastu dh jernih n tak ada bau dh.

8. Tungku Moden- ini pn aku tak pakai sebab aku mmg pakai tungku batu sungai je dr berpantang yg pertama dl lg.

9. Barut - anak aku mmg dh bnyk barut pn, tp barut dlm set ni kain dia sedap pakai, warna putih plain je. mcm barut2 biasa2 tu.

utk bengkung pulak, aku mmg bengkung jahit sendiri (yg 8mter panjang aku buat). bengkung panjang2 tu aku pakai sendiri ok..teror x aku???kikiki



Kalau nak compare kn set V Asia ni dgn set Spa n Ma, bg aku lebih suka set Spa n Ma, tp utk next time aku akan beli loose2 item jela utk Spa n Ma ni,

Apa2 pn korg pilih la set berpantang yg ikut kesesuain dan kehendak korg. yg paling penting berpantang la betol2 ye..jgn tak berpantang pulak..mcm aku ni berpantang jgk tp bab xkeluar rumah tu tak boleh elak.hihi jgn mrh ye..

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. kite pakai nr haritu. dengan loose tanamera.

    nak review kat blog tapi tak sempat. huhu

    ReplyDelete