Adaniy Qareesh

First Checkup Anak kt Klinik Swasta

9:00 AM

Assalamualaikum...


Pada 17.5.2016 haritu genap Adaniy 2 bulan. masa checkup 1 bulan kami masih pergi KKIA since aku pun masih cuti bersalin lg kn..

Ni dh start krj, jenuh pikir2 nk checkup kt KKIA ke kt klinik swasta luar je.sebenarnya company aku xdela kisah pn psl hal ni. bos aku ok je klo aku time bulan dtg krj lmbt sbb nk g check up anak. dl pun mse aku preggy tiap bulan aku g checkup kt KKIA tu.(tp kena tolak gaji/leave la..huhuhu)

Company En Suami ada cover insurance utk family dgn maternity sekali. aku dh 2 org anak langsung tak pakai utk maternity tu sbb bersalin kt hospital kerajaan je kan. tp utk medical tu mmg kiteorg guna sebaik mungkin.

kiteorg decide nk wt checkup Adaniy kt Klinik Ajwa Sek 7 Shah Alam je. Klinik ni harus la boleh pkai kad medical En Suami kn(yg atas nama Adaniy ye).


Sabtu lepas kiteorg pn pergi la klinik ni utk checkup Adaniy. Kiteorg just bawak buku biru Adaniy dgn MyKid dia je.Sampai2 klinik terus dftr. Nurse bagi form yg dia dh tulis nama anak lepastu pergi timbang kt bilik sebelah je dgn kaunter pendaftaran tu..


Lepas dh timbang, keluar just tunggu doc pulak panggil. Masuk bilik doc, doc tny sikit psl yg berkaitan dgn anak lepastu die bg injection utk 2 bulan.
doc ada inform, sebaik ny sebelum nk dtg checkup yg ada injection tu better call dl sbb tkt ubat tak ada. lain kali wajib la kiteorg call dl kn, dr buang masa dtg nnt xboleh injection pulak.



Gambar masa tunggu doc panggil.


Cuba teka berapa berat Adaniy masa ni???

Tak sampai 30 minit pn settel semua benda. senang kerja mak oii. tak sempat nk berpeluh2 @ panas bontot pn tunggu nk checkup anak kn..yg paling best boleh pergi sabtu ahad (jimat cuti mak pak ko oii)



You Might Also Like

1 comments

  1. kann...i pun gunekan medical yg company husband provide untuk sefamily ni ha....betul, sekarang banyak ubat injection tu takde.even kat KK pun same.macam adik I kne kat KK xde untuk injection bape bulan tah i lupe.then nurse suruh next month pulak.

    macam I skrg pegi swasta takde injection untuk setahun setengah tu.nak pegi tanya kat KK tah bile lah.nak menunggu turn tu yang azab sikit...hehe.sudahnya anak skrg setahun 7 bulan xinject lg yg setahun setengah.

    dah pegi a few clinic swasta sume xde stok. tu diorang suruh tanya KK

    ReplyDelete

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers