Holiday

Holiday:Bercuti di Cherating (part 1)

9:00 AM

Assalamualikum..


Sehari selepas majlis aqiqah anak2, kiteorg saja jalan2 g holiday. next week ny aku dh start krj semula. so masa free ni la kite luangkan masa habis2 dgn anak2 kan..
Ni first time aku bercuti dgn 2 org anak. first holiday la buat Adaniy.

Pada mulanya kiteorg xdecide betol2 lg utk nk g cherating ni. ada pikir beberapa tempat lain nk g. antara ny Morib, PD, Melaka @ Cherating. lepas dh di timbang balik, aku bg kata putus g Cherating jela sbb duit pn tgh ada lepas tu aku pn xpernah g cherating lg.(pernah lalu je).

Kiteorg gerak dari PJ dlm kol 11 pg. lambat sikit gerak sbb pg tu bgn2 baru kemas brg semue. sepatutnya haritu ada kenduri kawen sedara kt kampung pansun tu. tp klo nk balik kampung kan, nnt tgh hari kt situ dh jem giler. so mst kami lg lambat sampai kuantan. so cancel la attend wedding sedara tu.

Disebabkan last minit decide nk g cherating, so phm2 jela hotel mmg kami xbook pn lagi. just dtg sana walk in jela. nasib la kan hotel apa yg ada. yg pasti nya nk cri hotel ada pool dgn depan pantai.
Sampai cherating kol 2 ptg mcm tu. first sekali terus terjah The Legend Resord. ada kosong tp harga bilik mcm over bajet. sebelahnya hotel Holiday Villa, kiteorg just call je tny bilik. hampa sbb dh fully book.
lepas tu kami drive ke depan lg nk usha Suria Beach Resort. Alhamdulillah ada kosong. kami terus check in je. yg best ny bilik kami betol2 dpn pool n bilik bawah sekali. kirenya bilik first la kt bwh tu.
selesai check in semue dlm kol 3. kteorg masuk bilik terus, nk bg Arsya dgn Adaniy rehat2 kjp, tukar apa yg ptt. Malam ny baru kami keluar cari mkn.

Ni signbord dari tepi jalan besar nk g suria hotel ni..dari jalan besar ke hotel ambil masa 2 minit naik keta.kalao jalan kaki mst semput..haha




View lobby hotel
sementara tunggu malam tu, sempat la aku search tempat2 menarik utk makan dgn nk jln2 yg menarik kt sini. utk malam pertama tu,kami decide nk try mkn kt Warung Awang Ikan Bakar (WAIB). Kedai dia kalau dr kuantan, depan sikit je dr simpang santuary penyu tu, kedai sebelah kiri. kalau dr Suria hotel ni mesti la sebelum simpang santuary penyu, kedai sebelah kanan. kalau mlm boleh nmpk signborad lampu tulisan WAIB besar dr jln besar.



 Bagi aku kedai WAIB ni xdela sedap sgt. tp harga ok la lebih kurang sama je dgn kedai2 ikan bakar lain kt selangor tu. kuah cicah ikan bakar ny agak manis sikit. mgkin ikut selera org pantai timur agak nya..

Sorry gmbr mknn tak ada sbb kami ni cpt2 mkn risau anak mood xbaik kn..bila anak mood baik tu,mmg kami guna masa sebaik2 nya la..

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers