9 Days more: Cuti Dah Diluluskan

By Farhana IezAna - 4:31 PM

Alhamdulilah..


syukur sgt2 la sbb cuti aku diluluskan..tau x knp aku rse bersyukur sgt..
sebab aku ambik cuti 5 hari tu xtermasuk sabtu ahad tau..(lama kan??over aku nie)

sebenarnya aku ambk cuti lame2 nie sebab banyak benda nak disettelkan..semua tu dh terbengkalai lama sgt dh..so ambk mase nie utk settelkan semuenye yang penting2 tu..
bukan pasal bertunang nie tau tp hal lain.

aku list one by one ye..stat dari hari isnin sampai la hari jumaat before bertunang..

1. Pickup Mr Bee dekat LCCT - maybe hari ahad @ isnin (not confirm yet)
Aku pickup die sbb kami nak g jalan2 lepastu..hihi Mr Bee akan balik naik flight yg pertama awal2 pagi.
Excited nak jumpa Mr Bee..mcm nie la reaksi aku.(agaknya la..)huahua

2. Fitting my attire & final discussion - appointment hari isnin malam.
Baju siap hari sabtu nie..so just free hari isnin..tu yang pergi hari isnin malam tu.
apela rupa baju aku nanti ye..semuenye aku biarkan akk tu uruskan..just aku bgtau warna dan jenis baju yang aku nak je..kurung moden..

3. Teman Mr Bee pergi interview kt samsung port klang - hari selasa
4. Ambik handbouquet kt Poli Shah Alam - hari selasa
5. Beli brg utk E-day(bekas bunga,coklat utk hantaran & etc) - maybe hari selasa @ rabu
Follow Mr Bee f interview sebab nak teros ambk hand bouquet dan sebagainya la..haha smbil menyelam minum air..pandai x aku..

6. Settle hal college & mara - hari rabu
Balik kolej sebab nak ambk sijil ori yg dari UK tu then teros apply buat pengurangan pinjaman mara..nak buat pengurangan nie mesti ada sijil ori..that y la dh setahun lebih abis belaja baru nak buat pengurangan nie..tp aku dh lama stat byr tau ikt schedule lagi..xde miss 1 bulan pn..baik nye la anak sapa la niekan..hihi

7. Tukar Kad pengenalan baru - hari rabu @ khamis
saja2 je nak tukar ic baru,tahun nie kan ic dh tukar lain..nak tau ape kelebihan nya..usha sini ye

pic kanan ic yang baru..pic kiri ic yang lama

8. Renew roadtax kete Mr Bee - xtau bile ikut Mr Bee je
Kete die dan kete bapak aku sama2 luput bulan nie..so kena settel kn sekali la senang kan..

9. Siap kan hantaran semuenya - hari khamis
10. Kemas rumah - hari jumaat
Hari jumaat jugak org dh dtg pasang khemah & pelamin.

No 9 dan No 10 tu paling penting la..tp kalau aku takde,ada org lain yang boleh settel kan tp mesti mengamuk mak aku kalau aku tak ada time tu..hahaha

mase tu aku pn melutut la kat mak..mak ana bz la bnyk hal tak settel lagi..huhuhu
sebab tula aku mintak cuti lama giler nie..lagipun 1 minggu nie jela dpt jmp Mr Bee..

perasan tak semue schedule nie sentiasa dengan Mr Bee..huahuahua tula kami selalu settelkan bersama2..mengekor je memanjang..almaklum la walaupun aku nie pandai drive tp still perlukan Mr Bee untuk jadi peneman dan my Driver sekali..
yang paling penting aku perlukan die utk servis kete aku tu..sebab aku nie xsuka melanguk lama2 kat workshop & aku nie tak fhm pape pasal kete nie(sebenarnya mls nak ambk tau)huahua

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. gd luck dear..semoga selamat semuanya nanti...:)


    hehe..same la..mls nk ambik thu psl kete..yg jd mangsa mestila si dia..hahahaha..:p

    ReplyDelete
  2. Thank doa utk kami...

    pomp1 mmg mls bab keta kn..majority la..kite tergolong skli..hihi

    ReplyDelete