Bile Parent ckp psl ANAK aku

By Farhana IezAna - 4:06 PM

LUCU ok..aku lom kawen kot lagi..
tp tetibe mlm td tengah sembang dengan parent aku psl hal kenduri aku nnt tetibe boleh menyimpang bab ANAK aku pulak..
OMG!!

apasal jauh sgt pikiran ny..mak aku dgn tetibe ckp klo aku ada anak,die xnk jaga..huahua (baru terpikir kalau aku ada nak,nak hantar umah mak aku..)
dl mmg mak aku jaga budak..mak aku xpernah kerja pn,dari aku kecik die just jaga budak je.paling bayak die prnh jaga 7 org sekali tu xtermasuk adak beradik aku 4 org..sebab tu aku xkekok dengan budak kecik..

tp since dlm 5 tahun nie mak aku dh ada krj full time meniaga pagi jual nasi lemak dan kueh,dia dh xjaga budak dh.

Mak: Long kalao ko ada anak nanti,jangan suruh mak jaga ye..mak nak niaga pg,sapa nak jaga ank ko..

Aku: Lor org baru igt nak anta kt mak je nanti.

Mak: Mak nk niaga..tp klo ko nk sruh mk jaga gak boleh je tp seminggu rm300..(sbb die niaga nasi lemak dpt rm300 seminggu)

Aku: Mahal giler..cmtu sebulan dh rm1200 (den xmampu la..klo mampu sanggup jgk la..) tak pela mak,org anta kt taska jela..

Mak: kalau tak pun ko anta jela kt mak mertua ko.(FMIL pun suri rumah je)

Aku: dia xnk la..awl2 lagi dh ckp kt Faiez yg die xnk kiteorg anta anak kt die.huahua..

Mak: xpe Abah ko ada kt umah pg boleh la jaga anak ko..

Aku: huahuahua Abah klo jaga,budak tu tah kemana,Abah plak dok layang cite Korea.Kalau budak tu berak,die biarkan je smpai mak balik..huahua jahanam anak org.(tu memang perangai Abah aku,klo ada cte Korea,bende lain die xpeduli dh)
Abah aku yg kt sebelah dh dok gelak2..dia sendiri ngaku dia cmtu..1 lagi bab2 basuh berak budak jangan la nak diharapnya Abah aku tu..mmg xkn la..

Mak: Ala ko kn boleh masuk krj bile2 je.klo ko dh ada anak,ko masuk la opis kol 11 lps mk dh blk niaga..

Aku: Aah kn.org kn boleh masuk krj ikt time org..

Mak: Long ko jgn la ada ank dl,lps dh 2-3 tahun nanti baru la ada ank..
(boleh plak gitu ye)

Nampak jauh x menyimpang cite mak dgn Abah aku tu..aku plak dok layan kt je..

Lunch td dgn En Tunang,aku cite kt die,die pun gelakkan je..huahua..

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. hehe biasa laa tu...
    ntah2 nnti, takut bila dah ada baby nya... both parents rebut2 nak jaga pulak...
    sbb tgok cucu sendiri... hehe

    ReplyDelete
  2. tak tau la kn sebab kiteorg 2-2 sulong..tp kedua belah family selalunya just ikt keputusan kiteorg je..umah parent dekat2..kalau nk selang seli anta pun xde hal..hihi

    ReplyDelete
  3. hahahaha.comeL giLE!

    Sya mmg da pLan kLW ade anak nk bg mak Sya jage.hehehe.kejam x???

    ReplyDelete
  4. was2 kn nk anta kt org luar..klo kt mak sendiri sng la ati sikit..hihi

    ReplyDelete