Idea Kasut Nikah + Bertandang

By Farhana IezAna - 4:56 PM

Rasa mcm jarang dh aku update blog nie..rase je seminggu just sekali je aku update..tak tau la,lately mood nk berblogging nie kureng pulak..

dl diam2 tu, sekarang aku tgk progress bantal untuk alas hantaran.dh 60% pun siap.just tinggal dan cantikkan lagi je bantal tu..(brg xcukup, tu yg bertangguh)

baru2 nie aku dh book beauty touch of amy zalini / absolutelygorgeous.by.amy sebagai MUA nikah nanti. (En tunang xtau aku hire MUA utk majlis nikah..die sebok suruh aku makeup sendiri je utk nikah...huhu xnak2 walaupun aku nie pandai makeup tp xfeeling pengantin la kalau sendiri yg makeup kn).

Amy Zailini nie pun ada custom kasut utk bride tau..aku mmg dh lama usha fb die nie since sebelum bertunang lagi. lapas dh hire Amy Zailini utk MUA, die kata akan kasi discount utk aku bile nak buat kasut.
cadang nak custom 2 pasang kasut means 1 psang untuk nikah + bertandang dan 1 psg lagi utk majlis sanding. tp mcm membazir pulak,lagipun vendor butik pengantin dh include sekali kasut untuk aku..lagipun kasut tu nanti aku org first yg pakai sbb aku buat baju baru jugak..

jadi bile pikir2 balik,xpela just buat 1 pasang kasut je utk nikah + bertandang. warna kasut yang aku nak buat nanti mesti sama dengan warna kasut En Tunang yg die dh beli mase raya haji aritu kat padang mahkota mall, melaka masa balik melaka raya aji lepas..tak terpikir pun nak beli seawal nie, tp bile nak jalan2 kan mall tu dan En Tunang dh bernampak kasut tu smart je,aku teros suruh die beli.harga sgt berbaloi,fully leather dan high cut (memang kasut yg aku suka)..jadi apa lai teros la die ambik.kasut tu warna coklat ( senang nak match dengan pape warna pun since En Tunang pakai kasut tu utk nikah + sanding + bertandang)

Pasal idea nak buat kasut nie, jenuh jugak aku pikir design apa la yang sesuai untuk kaki aku size 37 yg kurus kering + runcing + jari kaki panjang + kaki tak berapa nak cantik(alergik).

1. nak bentuk kasut mcm nie tapi tak ada patern strip @ ribbon oren tu..



2. nak tambah tali kat atas kaki..(kalau xfhm tengok dlm bulatan merah tu).
kat tali nie nak tambah bunga2 sikit tp taknak la bunga besar2..


3. bahagian depan atas aku biarkan kosong je sebab kt tali tu dh ada bunga2 kan..jadi aku nk tambah kt bahagian depan belah tepi je (pattern mcm gambr bawah nie yg dlm bulatan merah tu.)


 4. kasut aku harus la tinggi ( bdk bantut memang selalu perasan nak tinggi je). tak kisah la berapa tinggi pun tapaknya sebab aku dh biasa pakai kasut heel tinggi. utk majlis kawen nie xdela nak lebih 6 inch. tumit nya nak buat besar sikit dari dlm gambr2 yg kt atas nie..dan haruslan nak tambah platform kt depan supaya lagi tinggi..huahuahua..


sama2 la kite tunggu hasil idea berangan aku nie..nanti..bajet aku nie ciput je, harap xlebih rm400 la.kalau dpt bawah rm300 lagi la best..harga aku belum discuss dgn Amy Zailini lagi.Harap die dpt bg harga yg terbaik utk aku..hihihi

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. tahniah bakal pengantin...hmmm rasanya macam tak perlu kasut sanding ni...kalau pengantin budget lah...dari pegalaman sendiri..huhu...nanti dah tak pakai...membazir..kalau ambil pakej dengan mak andam.....dia pun dah sedia kasut nikah dan sanding yang match dengan baju sanding kita...just pendapat dr ex b2b..(^_^)v

    ReplyDelete
  2. nikah dan bertandang sy sendiri,xde ambik mane2 pakej pun..just sanding sebelah sy je ambik pakej.

    sy wt kasut sbb sy memang jenis yg suka pakai kasut heel, sy wt design yg xover supaya boleh pakai lepas kawen jugak..bukan utk sy simpan..kalau simpan nanti rosak gitu je kn..

    ReplyDelete
  3. Wow...custom made kasut kot....bestnyer...mesti cntik nnti...

    ReplyDelete
  4. wooowwweeee..nt review eyh bile dah siap:)

    ReplyDelete