DIY: Bantal Hantaran

By Farhana IezAna - 10:32 AM



Nie bantal hantaran yg dh siap (tp bukan 100% la)..


Sebabnya bende alah yg kt bucu2 tu tak cukup pulak..maybe mase aku beli dl,aku just nak buat bantal nie 3 je kot..tapi bile aku potong span tu mcm banyak lebih jadi aku decide nak buat 8 bantal kesemuanya.

Semue barang utk buat bantal nie aku dh beli lama dl,lepas bertunang lagi..tapi kain je yg aku xbeli lagi masa tu.jadi disebabkan hanya kain je yg xbeli,bende nie aku postpone sampai la dh 9 bulan bertunang baru la aku buat..huahua (giler lama aku simpan barang2 nie)..sampaikan span yg aku beli pun dh tukar color kuning..

Bantal nie size 25cm x 25cm. aku pakai span yg lembut tau bukan yg span keras/polisterin tu..span yg aku beli 8mm tebal,jadi aku layer 4 lapis sebab nak bagi tebal sikit.Span tu aku beli kt Kedai Bunga Reben kt Jln TAR. dlm 1 pack boleh dapat 6 bantal. mase tu aku beli 2 pack jadi banyak jugak la lebih. 1 pack span tu harge rm6-8 rasanya..tah la aku pun xigt dh..tapi dlm harga2 tu jugak la..murah je pun tak sampai rm10.

Kain pulak aku beli kat nagoya Plaza Alam Sentral je, rm7 semeter.aku beli 3m, tp banyak jugak lebih..kalau beli 2m pun cukup dh. kain tu aku pilih xnk licin sgt sebab nanti nak letak barang2..kg klo licik2 senang bergerak2 plak brg hntran tu nanti..janji kain tu xnipif sgt dan xlicin tu dh ok utk jadi kain bantal nie..

Bila dh ada span dan kain dh boleh start wt bantal nie..semue aku jahit tangan je.walaupun ada 2 mesin jahit tp aku nie dh bertahun xpakai,jadi dh lupe plak cri nak guna..tula bpk aku beli mesin jahit advance sgt,mcm2 function ada smpai aku pun dh lupe setiap funtion ny..huahua

Menatang yg kt bucu2 tu pun aku beli kt Kedai Bunga Reben je. tp harga dh lupe la..nanti aku beli lg,aku infrom balik ye..hihi


  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Macam kita punya tapi bucu kita bulat bulat :) Beli kat Bunga Reben gak hehe

    ReplyDelete
  2. cantek La..kaLer outstanding..theme kaLer shocking/dark bLue ker?? =)

    ReplyDelete
  3. cntikk!!!!! suka sbb warna biru.....

    ReplyDelete
  4. @ Ziema: Sy pny tajam2 bucunya..hihi

    @ Orket Violet: Color tu,tunang sy yg nak..thema nikah baby blue sebenarnya..tp sebab mase tunang dl die dh bg sy biru ciar,tu yg sekarang biru gelap pulak..

    @Cik Mah: kite kn sama fav color biru..hihi

    ReplyDelete
  5. menarik la idea buat bantal hantaran tu! :)

    salam perkenalan..kita wat 1st GA. sudi2kanla join ye?

    http://honeylalala.blogspot.com/2012/11/jom-join-giveawaykomen-oh-komen.html

    ReplyDelete