Majlis Bertandang Akan Ada Jugak

By Farhana IezAna - 5:17 PM

Belah laki dh buat keputusan memang nk buat..sebelum2 nie sekejap nak buat,sekejap xnak buat..
tp sebenarnya kami yg xnk buat sebab rasa cm membazir la..umah parent kami dekat2..kire 1 kawasan la..tp parent belah lelaki nak jugak buat walaupun kami dh ckp kami nie xde bajet.

tapi sebab FFIL beria2 nak buat jugak,kami pun decide nak bagi sikit la utk support.tak sedap pulak kalau tak bagi duit kt FFIL utk wt majlis bertandang.

Majlis bertandang pun FPIL pn nak ada pelamin2 bagai. bab bertandang nie sebenarnya banyak wt aku dengan En Tunang x sama pendapat..kdg2 nk gaduh jugak..kiteorg nie memang bajet ciput.(yg belah aku tu pun klo ikt bajet aku,aku wt biasa2 je tp sebab parent banyak sponssor tu yg agak lebih sikit)..

Utk majlis bertandang nie aku ingat klo nk bajet,nk buat baju sendiri je..maksud nie xde la sewa kt butik..kt butik sewa pelamin je..tp En Tunang semahu2 nye tak nak,die nak sewa butik jugak..yg aku pening tu,sebab susah nak cri baju size aku..lagi2 diorg nak sewa kt butik kawan FFIL.

aku pun dengan pasrah ny,g la jugak kt butik tu utk tengok ada x baju size aku..memang dh agak la,msti takde punya..klo nak wt baju baru rm1600 kena tambah..giler mahal la padahal baju die semue pattern lama je..butik yg aku ambik utk majlis belah aku,walaupun aku wt baju baru tp just tmbah rm600 je (baju sedia ada semue pattern baru2,up to date)..

jadi memang aku kena pilih baju sedia ada jugak la kt butik tu.walaupun baju sedia ada die xberapa nak up to date dan ketinggalan sikit..yg baju baru2 kebanyakkan ny dress,panjang bebeno dan besar bebeno..memang tak boleh nak adjust utk size aku..sekali lagi aku pasrah pilih baju yg xberapa nak up to date..tak kisah la janji belah aku,aku dh pakai baju design aku dan baju baru..huahua..

Masa smpai kt butik nie,kwn FFIL tu cuti pulak..jadi kami tak boleh nk discuss pasal harga pakej. Tokey butik tu dh ckp kt FFIL yg die akan kasi harga murah2 je..klo ikut brochure die,harga rm1800..tp kata tunang aku,mgkin boleh dpt rm1200 cmtu..tah la aku ikut kn je..bukan aku yg bayor..huahua..

dalam banyak2 baju yg ada,aku boleh pilih 2 baju je..1 baju lace warne purple cair dan 1 lagi baju lace+songket warne biru putih. En Tunang mmg dh sibuk2 dri awl2 lagi nk pilih baju sama ada warna kuning@biru..(die giler kuning dgn biru)..bosankan sebab mase bertunang dl dh pakai tema tu..sib baik ada 1 baju warne biru yg aku boleh pakai..jadi kami decide nak pakai baju tu..
gambar xdela..sibuk pilih baju sampai lupe nak ambik gmbr.

jadi aku bagi beberapa color pallete utk tema bertandang kt En Tunang utk die pilih.

pilihan En Tunang adalah color

Biru + Hijau




tapi aka mcm admire warna Biru + Pink nie..mcm sweet sgt (walaupun tak minat pink)..tp xde janji bukan aku pakai baju pink pun..


Aku suruh En Tunang mintak pendapat mak die..kalau mak die pilih salah satu antara 2 nie,maka tula warna tema bertandang nanti..nanti ye aku bgtau Offical Tema Bertandang..



Kalo korang,korang suke yg mana antara 2 nie????


  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Dua2 cantik tapi rasanya warna biru hijau tu jarang orang buat. leh try. lain dari yg lain sikit kan? hehe...biasalah time preparation kawen mmg akan ada masalah yg timbul. Huhu..sabar bnyk2 k! saya dulu kes baju bertandangpun banyak masalah.

    ReplyDelete
  2. biru + hijau jarang org buat ye?tp ok la wrne tu,lgpun tula pilihan tunang sy.tgu pendapat mak die dl..hihi

    ReplyDelete
  3. pilhan si dia kot.jrg org bt..lgpn side die kn..tp biru pink pon nice..:)

    ReplyDelete
  4. 2-2 pn nice..kite pn ikut kn jela mana2 diorg nak nnt..hihi

    ReplyDelete
  5. Sya suke ijaw biru!! hehehe

    ha, FMIL da choose ker??

    ReplyDelete
  6. Tunang sy ckp mk die pilih warne biru pink..tp xtau la confirm ke x..ble dh confirm nnt sy inform balik..hihi

    ReplyDelete