Please la saya TUNANG ORG!!!!

By Farhana IezAna - 5:19 PM

Sebenarnya harini memang xsenang lgsung pn nak tulis entry..
even nak baca blogger2 lain punya entry baru pn xsempat..tp mcm xbest pulak sebab tu rutin harian,pagi2 sebelum start wt krj,WAJIB aku bukak blog dl usha2 entry blogger lain..hihi
tp sebab semalam aku terlalu bz dari kol9 pagi-kol9 malam aku dok kt site je..penat xterkata la..tp dh krj kn..ikut kn jela..tu pun sepatut nya semalam mmg aku xboleh nk tido sebab ada banyak drawing urgent nak kena anta kasi M&E dgn supplier.(tp aku tetap tido jugak..huahua)


entry kali nie sebenarnya nak cte psl aku kena KACAU dengan org yg xphm bahasa.
kisah nie bukan baru lagi sebenarnya tp aku rasa tergangu sikit bile ada org yg tak fhm2 bahasa nie (jgn salah sangka ye..aku cite bukan sebab nak perasan ada org terhegeh2kn aku nie...aku bukan cantik pun..huahua)


aku dh lama kena kacau dengan sorg laki nie yg mmg tak fhm bahasa la..dari sebelum bertunang sampai dh bertunang pn tetap suka kacau aku jugak..


Tahun 2003
alkisahnya sebenarnya die nie bekas cinta monyet aku dl..aku knl dia since aku tingkatan 2 lagi..die 1 sekolah dengan aku,mase tu die tingkatan 4.
tapi hubungan kiteorg bertahan sekejap2 je dlm sebulan mcm tu..sebab nya laki nie konon2 la playboy(walaupun muka tu hampeh)huahua jahat x aku..die nie pompuan keliling pinggang..jadi aku xnkjadi salah seorg dari koleksi die nie..ciri2 org playboy nie korg tau la selalunya diorg nie manis mulut..sekali dh kantoi depan mata aku,confirm la kn aku xnk..(lagi2 die sendiri xnk ngaku). mase tu die memang xnk putus dengan aku,tp aku wt bodo je dgn die..xde alasan pn aku bgtau die knp aku xnk kt die..


Tahun 2004
sejak tu aku memang ignore la kt mamat nie..(wat sakit ati je layan).tapi mamat nie suke jgk dok ayat aku..(konon2 die xpuas ati knp aku nk putus dgn die pdhl bagi die,die xde wt salah kt aku)..see poyo x mamat nie..


Tahun 2005
lepas form 3, aku tukar ke sekolah teknik..(hati sangat la gembira sebab lepas nie aku pikir dh xde org nak kco aku lagi..lagi2 no tfn umah dh potong(mse tu semue dh pakai hp je), no hp aku pun dh tukar..memang niat dh nk lost contact tros la dgn mamat nie..

tapi...


Tahun 2006
satu hari mase kt asrama,aku dpt panggilan tfn dari mamat tu jugak..katanya kwn2 tinggal dekat area umah aku yg bagi (mmg rse sakit hati tol la)..mase tu aku tros maki2 die,mcm2 la aku ckp..last2 die ckp kt aku,ok die nk tau aku ada rse suke die ke x..dengan laju nya memang aku terus ckp aku xsuke ko la..ko xfhm2 ke..lps tu die ckp ok la lps nie aku xkco ko dh..(mase nie aku dh berkawan dengan En Tunang)


Tahun 2009
senyap dan sunyi sepi selama beberapa tahun.tak ada lagi ganguan dari die..tp mase aku dh sambung blaja kt kolej, sekali lagi die dpt no tfn baru aku pulak dari adik aku(mase tu adik aku krj part time 1 tempat dengan die).die memang kenal dengan semue adik perempuan aku (sebab die suke menyebok nk ambk tau..tah kt mne die tau pun aku xtau la)

mase nie ok la aku layan die,sebab rase marah dan sakit ati dl die main2 kn aku,dh xde pn..lagi pun usia dh mematangkan aku kot.kali nie die tfn aku sbb nak mintak maaf dengan aku atas kesalahan die dengan aku mse dl2 tu..die pun dh ade awek..tp cara die tu,ada mcm something jgk..aku memang la xpernah jumpa die pn,just ckp dlm tefon je tp ayat2 die mase tu,sama je mcm perangai playboy die dan suke main2kn perempuan macam dl..ada ke die ckp kt aku,die terima perempuan lain pun sebab ati aku keras dl sebab still xnk kt die..aku pun malas nk ambik tau..tapi harap2 die betol2 serios dgn awek die la..
so aku pn cam layan xlayan jela..dalam setahun pn sekali je die ada tfn aku..

adik aku ada jugak cite,mamat nie perangai die sama je mcm dl..kt tempat krj,sekejap layan pomp1 tu,sekejap layn pomp1 la..mengular je krj die g lepak kt tempat pomp1 yg die nk kco tu..sampai ada pomp1 yg mengaku die couple dgn mamat tu..klo dh ngaku tu,of course la kn sama ada mamat tu main2 kn die @ pomp1 tu yg perasan. (see kn aku ckp mamat nie memang perasan ply boy)memang x la aku nk mamat nie dh..

time nie pun aku memang dh lama couple dgn En Tunang aku.(tp aku xpernah cite pape kt die psl mamat sengal nie)


Tahun 2010
setahun ke 2 tahun berikut nye die tfn aku bgtau yg die dh bertunang..aku pun happy jela utk die..dlm hati semoga die betol2 la dgn tunang die tu,jgn suke main2 kn perempuan dh..die pun ckp die betul2 serius dh dgn tunang die..secepat yg mungkin nak kwen..awek die baru abis dip mase nie..


Tahun 2011
tak berapa lama lepas aku dh bertunang,mamat nie tfn aku lagi..die cite yg die dh putus tunang (aku ye2 igt mase tu die call aku sebab nk jemput kenduri kawen die)..die kol aku pn sbb konon2 nk ayat aku balik la..aku terus la bgtau yg aku dh bertunang..aku sempat la tnya die knp die putus tunang,die just ckp awek die smbung belaja tp dlm masa yg sama awek die nak kwen.tp diorg xckup duit lagi.mamat nie ajk nikah je tp awek die xnk..konon2 malu la sebab wt majlis nikah je.kalau tak salah awek die tu ank tungal perempun. sebelum2 nie mamat nie memang ada mcm2 masalah dengan keluarga awek die..keluarga awek die mcm xrestu hubungan diorg..maybe sebab mamat tu belaja stakat spm je kot..then krj xmenentu..awek die pulak ad dip nak smbung dgree dh.

since lepas die dh putus tunang tu,mule2 xdela kerap sgt die tfn aku ajk kuar.tp nk kuar berdua je pulak 2 dgn aku.aku ckp la,klo nk kuar boleh tp aku dgn tunang aku la..
bile aku ckp aku dgn tunang sekali,die xnk pulak..katanya segan sebab tak berapa kenal tunang aku tu.(diorg pernah jumpa sekali mase kenduri kawen kawan aku..time tu baru la aku ada bgtau cite pasal mamat nie kan tunang aku sebab xnk la die xslh sgke pulak lain kali kan)..tunang aku nie sikit pun xkisah sebab sebelum2 nie pun die ok je dgn mana2 kwn lelaki aku walaupun dgn bekas2 cinta monyet lama aku..huahua ala mase mule2 aku knl tunang aku dl pun aku gunakan die sebagai penyelamat utk lepaskan diri dari laki2 yg dok kacau aku..
My Hero la konon..kuikuikui..


Tahun 2012
sambung balik cite pasal mamat tu..bile die nk kuar berdua je dgn aku,of course la aku xnk..aku dh kata,tak baik la kalo nk kuar dgn die berdua je lagipun aku dh bertunang..tunang aku memang tak kisah tp aku kisah la..klo org nampak pun tak manis kan..aku pun meluat nk jumpa die..hahaha...tapi mamat nie memang tak faham bahasa erti TAK NAK...makin lama,makin kerap die tfn ajk kuar..smpai kan dlm sehari tu paling kurang 5 kali die kol aku..sampai kan aku nie dh tension la,mana x nya setiap kali bunyi hp je tgk no tfn die..kol 1-2 pagi pun die tetap tfn jugak tu..last2 aku dh xtahan,aku cite kt tunang aku.
Aku pakai taktik yg sma mase dl die jadi HERO tu,aku suruh tunang aku pakai no aku supaya nanti bile die tfn,tunang aku angkat boleh la sound die.

of course la die tfn, mase tu kol 12 mlm.tunang aku angkat la.
mule2 mamat tu senyap je.

Tunang: as'kum sapa tu?

Mamat Sengal: ana ada x??(lama sikit baru die jwp)

Tunang: Sapa nie?

Mamat Sengal: Saya kawan die.

Tunang: kenapa ye nk cari die malam2 nie?

Mamat Sengal: Saja je nak tanya khabar,nak borak2..

Tunang: Die xdela..satu lagi tak payah la cari die dh.

Mamat Sengal: Kenapa pulak tak boleh cari die ye?(bodo tol mamat nie,saja je nak wt org bengang)

Tunang: Tak payah jela cari,die tunang aku..(still cool walaupun rse mcm nak tumbuk je muka mamat tu kalau die ada depan mata)

Mamat Sengal: owh ok la.(die letak tefon lepas tu)

Diam la seketika maybe sebab dh kena sound kot..

tp die still cube2 msj kt whatsapp..tp sib baik nmpk gmbr die,teros aku xbls.

Harini sekali lagi die tfn aku pulak..dan aku terangkat tfn tu..coz aku xtau pun die..tak expect pn die yg tfn..igtkn supplier ke kol.bile tau tu die,tros aku ckp aku bz bnyk krj nk buat.
Ati xsenang nie.mesti dari harini die akn gangu aku mcm dl..ish mamat nie memang suke menyebok tol la..tak fhm bahasa ke

AKU TAK NAK
JANGAN KACAU AKU
AKU TUNANG ORG

cm mana lagi la aku nak fhm kan die nie..aku tau die mst nak kco aku lg,konon2 nk ayat aku.(tula azam die dari dl lagi)..die sendiri yg ckp kt aku,selagi aku bukan isteri org,selagi tu die boleh kacau aku..
die jugak ckp,aku xnk kt die pn sebab kisah zaman cinta monyet dl yg die main2 kan aku.memang la aku xnk kn die dh..sebab die mamat bajet playboy,suke main2 kn perempuan, krj xtetap mcm xde masa depan, lebih kan kawan, dan rasanya sampai bile2 pn die tu xsetia.

sapa pun tak nak kn laki mcm tu..

sikit sebanyak,aku rasa risau bile org dok kacau aku nie.aku takut sebab mamat nie kg boleh menjejaskan hubungan aku dgn En Tunang.
aku takut kalau org guna2 kan aku..
aku takut bile org sakit hati dengan aku kg die wt bende tak baik kt aku..
aku takut org nak aniaya tunang aku ke..
bla..bla..bla..

mcm2 rse takut ada..


  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. org cmni ade actLy ade kt mne2

    Sya punye method 1 jek.so far mmg berkesan La method nih.boLeh cube..hehehehe

    Sya xpenah angkat caLL or repLy msg.kire totally IGNORE them.xpayah buang mase nk repLy gtaw kite xnk die ke ape sbb bknnye die xtaw fakta tu kan..

    stkt nih da few LeLaki gk wat perangai cmni.yg Laki org pon ade taw! tp ngn method nih, mmg berkesan.hahahahahaha.cube jgn xcube!

    ReplyDelete
  2. yup sy pn pkai method tu jugak dari awl2 dl..ignore je org mcm nie..tp ble hp ask berdering je tu yg pas no kasi tunang..nk die sound org tu sikit..igtkn dh settel upnya lps kena sound pun still kco org jugak..

    ReplyDelete