Cite Saja2..

Setia Walk Mall Puchong

3:10 PM

Last saturday aku ada jalan2 kt setia walk mall puchong.mall nie kire baru je bukak..tak planning pn sebenarnya nak g sini..kiteorg lalu kt bandar punchong sebab nak g bangi utk usha butik kawan FFIL.
pasal butik tu nanti la cite sebab xde gmbr la..bosan plak kg klo post xde gmbr..

balik dari butik tu baru En Tunang ajak tengok wayang cite twilight.kami nk g tgk kt tgv sebab ada lebih tiket free dl En Tunang dpt free.disebabkan tiket tu valid sampai bulan 11 nie je,tu yg kami nak perhabiskan tu..
kebetulan masa lalu kt Setia Walk Mall nie ternmpk ada TGV kt mall nie,tu yg kiteorg singgah kt sini..(tempat barukan harusla singgah)..

kiteorg igt mall nie biasa2 je tp dari tepi jalan nmpk la facade mall nie warna warni..meriah oo..
tp bile masuk2,wow ada landscape water fountion/river yg cantik dan besar..
org tak ramai pun mase petang kteorg smpai tu..banyak yg ambk gmbr kt sini..klo nk wt pre weeding/post wedding pn cantik nie..


nie pemandangan dari level 4 waktu siang.




pemandangan belakang kami..




pemandangan depan kami..

decking semueny solid timber.

kt tepi2 river nie banyak restoran bukak.so seat area kt tepi river..mood mst la best kn..romantik gitu..




waktu mlm mesti banyak lighting kan..saja aku tunggu waktu mlm sebab nak tgk lighting kt sini..(mentang2 ko krj sebagai lighting consultant tu yg sebok nak tgk lighting kt sini..)ambik kesempatan nmpk..

bg aku lighting landscape die biasa2 nie.huahua..

TGV kt sini best..besar..ada seat yg banyak utk tunggu masuk panggung konon2 mcm area wating lounge la,
ada screen besar utk preview latest/next movie.
TGV nye kt level 5.level nie hanya ada TGV sahaja..so memang besar la area nye..


waiting lounge berhadapan hall entrance.


luar hall pun sgt luas.tak tahu la kt sini ada berapa hall.tak sempat nk kire plak..

yg kt bwah tu hall entrance.kat sini la jalan kuar,kt sini la jalan masuk


TGV sini lain sikit,tempat nak kuar bukan mcm selalu lps abis cite kite kena kuar ikt pintu belakang/bawah hall tu kan..kt sini kat mana kite masuk,kt situ la kite kuar.pekerja TGV tu ckp,klo tetamu dtg umah kite pn,kite suruh die kuar pintu depan kn bukan pintu belakang..tu yg kt sini kuar pintu depan jugak..(kalau tak paham xpe..wat2 fhm jela..huahua)



You Might Also Like

1 comments

  1. bestnyer..bsar btul...n menarik ade tmpat nk tunggu sebelum masuk...hehhe

    ReplyDelete

SUBSCRIBE