Shopping Brg Gubahan Hantaran @ Fah Lean Floral

By Farhana IezAna - 4:02 PM

Sebelum nie aku dh pernah cite pasal Fah Lean Floral..pada yg tak tau boleh klik sini..
semalam hari sbtu lepas aku ada jln2 tgk kt Lovely Place Wedding kedainy kt depan tesco extra ampang..tp brg kt cne sikit je..klo nk tgk harge tak dela murah sgt pn..ingatkan kedai tu lg besar dari fah lean,rupanya kecik je..so pikir balik tak nak la beli barang kt situ..

then semalam kebetulan nak pergi semenyih sebab MR BEE nak ambk spoiler utk kete die..jadi die cakap suruh beli brg teros..aku dengan tak ada pape list brg pn ikutkan jela dh MR BEE kata beli teros..lagipun next week die nk bwk mak die pulak utk beli brg..

benda paling penting yg aku cari adalah dulang hantaran sebab aku ank first then nk pinjam sedara pny mcm tak cukup,klo nak sewa kt jiran pulak,jiran tu bukan la ok sgt,nnti apa2 hal jd kt brg die,aku yg kena..lgpn sebelum nie dh pernah kena mcm tu gan die..jd aku igt nak beli jela dulang sendiri lgpn nanti adik2 boleh pakai,x pn sewa kan kt org..

Antara barang2 yang aku beli semlm:


2" x 10" Square Shape Polyfoam
Harga Asal: rm3/pcs
Diskaun 30%: after less rm2.10

2" x 8" Round Shape Polyfoam
Harga Asal: rm2/pcs
Diskaun 30%: after less rm1.40


Velvet Diamond Rose
Harga Asal: rm6.50/pcs
Diskaun 20%: after less rm5.20



Paper String
Harga Asal: rm9.90/100g
Diskaun 20%: after less rm7.92



Floral Tape
Harga Asal: rm2/packet
Diskaun 20%: after less rm1.60





Nie la aku guna sebagai dulang hantaran nanti..aku beli 2 size
Size 29 x 29 x 9
 Harga Asal: rm33.90/pcs
Diskaun 20%: after less rm27.10

Size25 x 25 x 8
Harga Asal: rm28.90/pcs
Diskaun 20%: after less rm223.12

Ada 1 lg brg aku beli semalam artifical flower yg kecik2 utk tambah Velvet diamond rose tu..so nampk la banyk sikit bunga nya nanti kan..untuk bunga kecik2 4 bush=rm10..jd semalam aku beli 8 bush..aku beli 2 color kuning dan putih..

kalau korg perhatikan barang aku semuanya warna kuning@putih..sebab tema utk hantaran bagi MR BEE adalan kuning..so aku tambah dengan wrne putih sikit..

Lebih kurang mcm nie la jd nye nanti..

nie saja yg aku igt mase tu untuk nak dibeli..so lepas nie mesti akn bershoping lagi sebab ada lagi brg yg tak di beli..
1. Riben
2. Bekas bunga rampai
3. Manik
4. Double tape
dll'...

sesape yg tengah cari tempat nak beli barang gubahan hantaran@pape je untuk mjlis ada boleh la dtg kedai nie boleh dikatakan pusat sehenti bagi bakal pengantin..sale sehingga Chinese New Year..






  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. hi sis.. ada lagi ke bekas ni.. berminat nk pinjm/sewa/beli
    tq
    caprrius26@gmail.com

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..hai sis..tumpang tanya..sia beli brg2 ni d ampang @ d semenyih ye?dan jk d semenyih,ape nama kedai ni ye?
    -raihan..please whatssapp 0193720528@ email sy d srikandi.raihan@gmail.com

    ReplyDelete