Pre Wed or Post Wed

By Farhana IezAna - 9:34 PM

Berbulan2 dok pikir mana 1 ye nak buat sama ada pre wedding or post wedding shoot???

mula2 dl mmg la tak nak wt pre wed sebabnya semue org pn tahu kot..En Tunang pn memang tak nak wt pre wed nie..so aku ikut kan jela.memang mula2 decide nak wt post wed jela.

tapi lepas dh book utk buat kad kahwin then ambik pakej custom made nie, En Tunang nak jugak wt kad kahwin ada gambar sendiri.katanya memang tula idaman die nk buat kad kahwin gambar sendiri.

Pre wed or Post Wed ada baik dan buruk nya bagi aku:

Pre Wed

Baik
1.  Boleh guna picture tu untuk guestbook, kad kahwin, gift box, banner n mcm2 lagi la.
2. masih free, tak bz lagi uruskan rumah tangga semue (bg aku la)


Buruk
1. org kadang2 bersangka buruk, ckp kte nk menunjuk la apa la kan.Iaku sedar, aku nie takdela baik sgt pn)
2. Pose2 gambar nnt tak boleh la over2 sgt kn. malu org tengok..hihi lagipun belom kahwin.


Post Wed

Baik
1.  dh lepas kahwin kan, nak posing mcm2 pn boleh..=)


Buruk
1. Time yg mcm terhad sebab lepas kahwin lps tu dh bulan puasa.huhuhu tak kan nk shoot bln pose kan..
2. Dh lepas majlis, tentu dh bnyk kali ambk gmbr. jadi mood nak shoot lagi tu jadi malas dh..lagi lama abis mjlis, lagi la dh mls nk wt shoot nie..alamatnya kg burn jela free wt photoshoot tu.
3. Picture2 tu nanti jadi simpan jela.tak de kegunaan sgt.


jadi bile dipikir2 dan dibincang2 balik, kami sepakat nak buat pre wed la.sekurang2 nya kami tak dela simpan je gmbr tu kan.
lps raya cina aku dh nk hntr design utk wt kad kahwin, jadi sebelum hujung bulan 2 nanti dh kena wt pre wed shoot nie.

aku pn baru je nk tny kt OP time free diorg utk pre wed aku..hopefully bulan 2 nie ada la hujung2 minggu yg diorg free.

Tempat nk wt shoot dh ada just nak wt simple2 je. tempat sgt dekat dengan rumah aku dan En Tunang. kt Sunway Piramid je. kt situ la kami terjumpa pada kali pertama. jadi just nak shoot kt sana sambil dating dan jalan2.walaupun dh bosan g sana.

tapi yg jadi masalahnya tak kan tak buat pape prop kan utk shoot. tu yg tak tahu tu nak sediakan prop apa.
ada idea x utk shoot kt mall nie..???


  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. kita masa pre-wed tu. xda prop pape pun~
    xsempat nak buat.

    ReplyDelete
  2. kita ade jgk beberapa prop..tp tgh pikir sama ada nak guna ke x..hahaha

    ReplyDelete
  3. buat dua-dua. tp simple2 aje. best tau.

    ReplyDelete
  4. ala sy free utk 1 je sama ada pre @ post.

    ReplyDelete
  5. kalo post wed, biasenye bila tangguh2 selalu tak jadi sebab penat kan.. kalo pre weddng gambar byk boleh gune, dija gune gmbr pre weddng utk guestbook, boleh tgk dija review guestbook hari tu, nanti u boleh buat cam tu :) dija pun tak bawak props sebab xde idea..hee

    ReplyDelete
  6. buat pre wedd, sebab selalunya gambar post wedd lg banyak pas ni.... hehehe....... buat yg simple2 tp menarik ..

    ReplyDelete
  7. @orked Violet: pre wed kn...best jugak..

    @dija: betol2, tu la yg sy pikir jugak..nnt mcm dh mls pulak kan..klo pre dpt guna gamabr tu mcm2 kan..

    @Cik Pia: Tula kg lagi 1 dh mls pulak nk buat post tu nnt.terus la tak jadi kg..

    ReplyDelete