Si Comel Teman Baru...

By Farhana IezAna - 9:33 AM

 Nie la teman baru aku..ada 2 ekor..
kite kenal kan sugies kesayangan kite..
yg sekor nama nya 'ez' for ezy or easy sebab mula2 beli kite dh senang jatuh syg kt die..ez sgt senang di jaga buat masa nie..senang suka kt org..ez nie jantan.umo die 2 bulan setengah.

yg sekor lagi namanya nama nya 'ann'..ann nie harus la betina kan..umo die 4 bulan..ann nie lebih lincah dan agresif dari ez..ann selalu wt bunyi crabbing..sebab mase kiteorg beli die belum jinak lagi..then kteorg pn tak ada sentuh die mse beli tu..balik rumah baru kiteorg ada sentuh2 die..dan ambik buat main..lepas tu dh xde bunyi tu lagi..tp walaupun ann mase mula2 bising je tp cepat mesra dengan kiteorg dan dengan kwn die ez..tgk la kt pic tu ez masuk travel beg ann tp ann xmrh pn..siap bergurau2, mkn sama2 lagi..

sebenarnya ez, aku yg jaga..then ann, En Tunang yg jaga..so lps ann blk, ez mcm keseorgan je..kesian die..xpela ez nnt mummy bawak ez main dgn ann ye..



nie 2-2 gambar ez sje..cuit kan diorg..

pg nie sebelum aku g krj, aku bagi mkn ez dl..kebetulan die tak tido pn..mgkin die dgn aku pgl nama die kot..lepas bg mkn, aku belai2 die krj..

pastu aku g mandi..tengah aku bersiap, ez mmg kt dlm sgkr..aku smbil pangil2 nama die..die kuar,intai2 aku..die main dlm slepping beg die..bile pgl nama je, mesti die kuar intai2 aku..

rindu la mummy kt ez..kecian ez dok umah..mummy krj la, takut arini kena g metting kt site..tu yg xbawak ez g opis tu..lain kalai kalu mummy free, mummy bawak ye..

ps~kalau nk tahu sebenanrnya nama ann dan ez tu drpd nama aku dan En Tunang.
Ana = Ann
Faiez = Ez

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. smlm pun baru beli arnab...
    hari ni pun dah rindu... alaa~

    ReplyDelete
  2. ana pn cadang nk beli rabbit sebenarnya..tp sebab En Tunang alah dgn bulu binatang tu yg xbeli..kalau sugies tak xpela sebab bulunya pendek sikit..

    ReplyDelete
  3. owh gitu...
    mmg dlm sangkar dia ada pokok2 utk dia panjat2 ke tu kat luar??

    ReplyDelete
  4. tak la..yg pokok tu bukan dlm sgkar..ada pokok abah sy, sy letak kt situ bagi ez main..hihi

    ReplyDelete
  5. babe aku selalu kot tgok blog ko nie da jadi bookmarks aku da hehehe - qureen- anyway pon SG ko mmg comei

    ReplyDelete
  6. @qureen: aku ada ank sg nk jual..ko nk bela ke??anyway thank sbb bce blog xseberapa aku nie..

    ReplyDelete