Aktiviti Bulan Puasa-Berniaga

By Farhana IezAna - 7:54 AM

Saja nk share aktiviti aku dan my family while ramadhan nie.
sama je mcm tahun2 lepas,kami akan berniaga dekat kawasan rumah je.
tempat tu bukan bazar ye,tapi memang tapak My Mom Niaga hari2 selain bulan ramadhan.My mom just niaga wkatu pagi jela.utk bulan puasa nie kami berniaga belah petang pulak.




lokasinya dekat dengan bangunan farlim.sapa yg tau sunway piramid,opposite ada masjid kan..selepas masjid ada simpang kekiri (old town white coffee),pastu nmpk simpang 4 yg pertama (Juliet Inn) masuk kiri lagi..terus smpai lepas loji dan akan nmpk kedai2 sebelah kanan,masuk simpang kanan yg pertama,then terus je nanti nampak kedai my mom kt situ..kat jalan pjs 10/32. kt tapak pasar malam ahad bandar sunway.




Nie bukan tahun pertama kami berniaga,dg 4-5 tahun jugak...jadi walaupun bukan kt bazar,my mom ada pelanggan setia die sndiri yg sanggup dtg jauh2.my mom jugak memang berniaga tiap2 hari selain bulan puasa dekat tempat nie jgk.

tahun nie ada perbezaan sikit,menu yg lebih pelbagai.ada lauk2 pauk my mom made.kueh mueh seperti biasa.
kat sini lengkap la.ada kueh mueh,nasi campur. nasi lemak, air, pecal, bihun goreng, mee goreng dan mcm2 lagi la.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments