Sambungan Kisah nak Resign

By Farhana IezAna - 3:08 PM

Ramai yang igt aku nak resign sbb kish si AH SOO tu tapi banyak lagi prob lain berkenaan company sendiri. hal tu aku xnk cite detail..


tapi bayangkan la.kalau semue org tak nak stay lame krj sini.senior hanya ada 2 org.seorg staff dan seorg site supervisor yg dh 7-8 tahun dlm company nie. kebanyakan nya resign kurang dari 2 bulan lps join this company. yang paling cepat resign lps 2 hari join. ramai jugak yg dh selected tapi bile hari sepatutnya dftr diri,tp tak dtg2.


nak tau apa sebab nya??pikir2 kan la dan selamat beramal..kuikuikui..


marketing je selama hampir 2 tahun aku krj,dh bertukar hampir sepuluh org. kalau despatch @ driver lory tu jgn ckp la hmpir tiap2 bulan bertukar org. secretary pun paling lame bertahan 2 bulan. dasyat tak company nie??huahuahua..akaun person yang dh krj sini 5 tahun pn baru je bulan 4 haritu resign dan sampai sekarang tak ada penganti die.bermakna company aku takde org akaun. yang tiap2 bulan setelkan hal gaji, isteri bos aku..dan selama tu jugak kiteorg semue tak dapat slip gaji.(bukan tak mintak slip gaji tu,tp tak ada respon pn..


sebenarnya niat nak resign tu dh lama ada since lepas 3-4 bulan join this company..lg2 bile staff2 lain pn ckp mcm2 psl this company.dan banyak yang suruh jgn stay lame2 kat sini.yg bg nasihat tu pun bukan calang2 staff tapi bekas2 manager dan bekas2 staff company besar2(bos aku suke hire staff tua2..huahuahua)....tapi disebabkan aku nie fresh grad. mse tu, aku just pikir nak kumpul pengalaman dl supaya senang nk apply krj lain..sebab tu aku stay lg smpai sekarang.


dh berhari2 aku pikirkan pasal nie..sampai tido tak lena la..yela mana nak kwen lagi pastu prob psl krj pulak terbeban. krj jgn ckp la..super woman,multi tasking.kirenya 1 position kena handal 2-3 position..contohnya draftsman cum t.a cum marketing cum projek manager cum operation cum store supervisor cum despatch cum mcm2 lagi la..nampak tak betapa super nya staff kt company nie...


Ps utk diri sendiri~ Ana ko pikir la betol2 ye..jgn menyesal akan dtg dengan keputusan yg ko dg buat..

Hati jawap~Aku takkan menyesal..huahuahua (bagi gaji pun ciput tak berpatut dengan kerja superwoman aku tp still bersyukur sgt2 sebab dpt bnyk pengalaman)



  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. awak..kita phm awk awk rs sbb kita pon ngah mengalami rs yg sma gak..kalo blh nk resign skrg juga..tp cannot..kna tggu dpt offer lain dlu..huhu..

    ReplyDelete
  2. Tula kesian kn org mcm kite ni.hnya yg mengalami je yg fhm..

    ReplyDelete