Cite Saja2..

Excident sebab tak dengar cakap tunang

8:33 AM

Korang jgn la terkejut dengan tajuk entry kali nie.
sabtu lepas actualy aku ada program alumni sekolah teknik sg buloh atau sekarang nie nama sekolah tu dh bertukar jadi sekolah menengah vokasional sungai buloh.

nak di pendekkan cerita sebelum hari kejadian,aku dh suarakan keinginan dekat tunang pasal nak g sekolah tu drive sendiri je.lagipun apa ada hal hari2 aku g kerja pun drive sendiri jugak.menempuh jalan sesak2 dari bandar sunway ke subang ke usj lagi.tula rutin harian dh dekat 2 tahun nie.

tapi keinginan aku tu mendapat tentangan hebat dari En Tunang.tapi aku wt dek je.still nk drive sendiri.lagipun en tunang kerja pada sabtu lps.so aku xnk la menyusahkan die kan.Pagi2 tu aku gerak mcm biasa je.selamat sampai sekolah.tapi lepas aktiviti sukaneka petang tu,tetiba kawan aku dan seorg senior nie ajak aku g beli air kelapa kt luar sekolah pulak.

aku pun xtau la kenapa aku mengikut je.disebabkan kete aku dekat dengan tempat kiteorg sukaneka tu,jadinya kena pakai kete aku la.kedai air kelapa tu dekat je hanya depan pintu pagar sekolah je.mase diorg beli air kelapa tu,sorg senior nie tadi teringin nak makan goreng pisang pulak.aku pun layan kn jela.gerak la kami mencari kedai goreng pisang yg terdekat.cari punya cari,sebab terkial2 xtau kedai goreng pisang kt mana.aku pun bwk kete slow je masa tu,gear 2 je.

tetibe senior kt sebelah ckp,ha masuk sini (means belok kiri).aku pn dengan terkejut membelok kekiri sedikit.tapi BUM...(sambil semue menoleh ke kiri)..ternampak la satu moto dengan 2 org kt atas moto tu melanggar batu penghadang tepi longkang kat sebelah kiri kete kiteorg.

kete aku ok je,cuma ada kesan calar yang terok,cat terkopek,dan kemek sikit.tapi 2 org penunggang moto tu cedera tapi xparah.dan moto nya tayar depan bengkok.bengkok disebabkan fork bengkok,dan tunang fork pun bengkok.

masa hantar seorg penungga nie ke klinik,aku sempat sms en tunang dan bgtau aku kt mana.die dtg lepas setengah jam dengan muka marah nya kat aku.bukan nak tolong@tanya aku mcm mana tapi wt muka marah.sapa tak bengang,dh la aku nie lama tahan nak nagis.first time jadi mcm nie.walaupun dh ada lesen since abis spm.

disebabkan kejadian nie,lesap duit aku rm200 tapi sepatutnya semue sekali rm 300 lebih.nasib baik senior aku tu tolong.kalau nak abis la aku.kete tu sampai sekarang aku wt dek je.malas nak repair.kalau bapak aku tau,mst bising org tua tu.yela kete die kan,bukan kete aku.

lepas dh settel kan hal nie,dlm kol 6.30 mcm tu jugak la.aku pun ambik keputusan nak balik je teros,xjadi continue program smpai ke malam.actualy program tu smpai kol12.tapi lepas hilang mood atas kejadian tu,aku teros balik.en tunang follow dari belakang.dalam kete aku nagis sepanjang jalan.sebab dh lama tahan nak nagis kan.kt luar malu sebab ramai org kan.

separuh jalan,aku berhenti tepi dan smbung nagis lagi.en tunang dh risau sebab tak nampak aku,die patah balik dan cari aku berhenti kat mana.die dtg dan pujuk aku pulak.aku ada sikit mrh kt die,sbb die dtg nk mrh masa kejadian tu.die memang marah tapi xsmpai hati nak marah aku,tu pasal muka die je nampak marah.

aku sedih giler masa tu sebab xdpt join program sampai abis.
mungkin dh nasib nk jadi macam tu kat aku.

huhu short duit kumpul aku bulan nie...sedih nya.....

Sebelum kejadian.muka ceria giler.yang masa kejadian 3 org je,yang baju pink tu xde.


You Might Also Like

4 comments

  1. cian kat awak...sbar ye....cik mah pun pernah...br2 dpt lesen..tp mujur xde langgar sape2...

    ReplyDelete
  2. tula cikmah.nasib baik ana ni xfobia.

    ReplyDelete
  3. Ana..sabar ye..dugaan tunang nie...sabar....
    alhamdulillah ana n friends xde pape

    ReplyDelete
  4. thank dilla.tula nasib baik kami ok je.

    ReplyDelete

SUBSCRIBE