Rasa nak resign....huhuhu

By Farhana IezAna - 9:58 AM

Entry kali nie tak ada kene mengena pasal hal2 kerja kawen.tapi hal lain.


Aku ada problem kt opis.ada sorg nenek tua nie aku gelarkan diri die AH SOO (tapi bukan depan die la) sebab die cina tua.lepas aku join company nie nak dekat setahun baru si AH SOO nie join pulak.Ah SOO nie sebenarnya kategori org dh pencen.Die ada tabiat yang selalu cari psl dgn org (lagi2 dengan aku). 



Ah SOO nie ada tabiat buruk yang pentingkn diri sendiri, nak org wt krj die tp tak nak bg kerjasama, bossy (nie standard kt mana2 company pn mesti ada), bodoh sombong, berlagak pandai segala2nya, suke menyebok kerja org,pemalas(nak org sediakan semuenya utk die). tapi nie semue aku boleh terima walaupun selalunya tahap kesabaran aku dh tahap max. tp aku sabar je lagi.



Tapi bile die memburuk2kan aku kt org lain dan kat bos, tu dh cukup lebih bg aku. mmg rasa nak tarik2 je rambut AH SOO ni. mana aku tak bengang,bile die tanya aku,aku jwp je tapi die dengar smbil lewa.pasti bende aku ckp semue die kata salah,dh tu die ckp kt bos aku nie tak bagi kerjasama,selalu jwp tak tau je.


Naik balik kemarahan aku nie bile ckp psl AH SOO nie.seminggu nie 3 hari berturut2 aku diduga lagi dengan AH SOO nie..dugaan yg bg aku rasa mcm aku nie bodo sgt je.die igt die lebih bnyk pengalaman boleh ckp aku mcm2 ke?(padahal aku dengan die lain department tapi tetap berhubung kait la sebab die marketing).


Company aku nie kecik je,staff dlm opis ada 5 org je. seorg marketing,seorg secretary, seorg operation, 2 org designer cum t.a. si AH SOO nie mcm tak puas hati je,kalau ada tanggungjawab yang sepatutnya die buat tpi die taknak buat lepas tu die ckp sepatut nya t.a yang buat krj tu.(phm tak korg?kalau tak phm wt2 phm jela)


aku kerja kt company nie dh hampir 2 tahun dan AH SOO tu hampir setahun krj sini. selama setahun nie la aku dh cukup bersabar dengan kerenah AH SOO nie. ada sekali tu die kena kn aku,kesalahan die,die xnk mengaku dan menyalahkan aku pulak. memang bgg giler la mase tu.dh tu bos mcm nak menangkan AH SOO tu dan mcm tak caya aku.


sejak dari kes tu aku ckp berhati2 bile AH SOO nie mintak tolong aku/bg krj kat aku. aku boleh terima lagi kalu die nak buruk2 kn aku kt staff lain,tapi bile die tukar cite dan buruk2 kan aku kt bos,tu bg aku dh melampau.


aku tgh pikir2 nak berhenti krj. tak sanggup rasanya nak menahan kesabaran dh. kalau bos adil dan xtak berat sebelah takpe.nie bos pun lebih pentingkan staff yg bwk masuk duit utk die je (marketing la). tapi sekarang ni aku berat hati pulak nk resign. bkn sebab syg dengan krj nie tapi sebab belum ada krj lain utk aku kt tempat lain.tapi aku dh xboleh tunggu lagi utk stay lame2 kt company nie.

dh mcm2 kerenah org buat kt aku,aku sbr je. tapi kali nie keputusan aku mcm dh muktamat je smpai aku dh prepare surat resign pn semalam. aku dh mintak pendapat tunang.tunang pun reda jela sebab hari2 dengar keluhan aku.

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. stressnyer kan..ciannyer...susahlah ade org mcm tu kan...better dptkan keje lain dulu kot..t susah plak if xde keje..melainkan awk dah ada option lain...

    ReplyDelete
  2. Ana dduk dengan fmly tu 1 kelebihan la kalau nak resign pn, ada masa sebelum utk cari krj lain,sebab notis sebulan kan..

    dh xtahan la nk krj situ lagi..hari2 kena mcm tu..

    ReplyDelete
  3. hurm sian nye...p tu la..kadang2 kite tak pernah pun cari pasal ngn org..p still ade spesis yg takleh tgok org seng..sabar ye..keep tryin search job kat tenet...insyaallah..ada rezeki...wat mase sekarang..terpaksa buat bodo dulu..

    ReplyDelete
  4. mmg kdg2 wt bodo je dgn die.tp lagi kite diam,lagi die ckp mcm2..sbr jela..

    ReplyDelete
  5. Tiap kali tension buat surat design...
    tapi tak pernah hantar...
    Lepas 3 tahun kerja, dah jadi asam garam hidup. Tahun pertama susah jugak tapi alhamdulillah.

    kat mana-mana pun mesti tension, apa kata kalau belanja dia lunch, mesti dia terkejut.

    Kadang kita mengalah bukan bererti kita kalah.

    Berhenti kerja boleh, tapi orang macam ASO ada kat mana-mana. Fikir betul-betul ek..:)

    wah panjang pulak comment hi..

    ReplyDelete
  6. Actualy ana nak berhenti bkn sbb ah soo je..tp sbb company jugak..

    takde org yg nk stay lame kt company nie.ada sorg staff dengan sorg site suupervisor je yg stay dh 7-8 tahun kt company nie..ramai yg resign lps beberapa bulan krj,dan ramai jugak yg resign lps seminggu join company nie..

    nmpk sgt company nie bnyk prob.tp tu xnk cite la..

    ReplyDelete