Engagement Day

Engagement Day: Kambing Bakar Pak Karim

11:53 AM

Dula aku pernah janji nak review pasal kisah kambing bakar nie.tapi tergendala selama 5 bulan.hihi sory ye..

tak tau la ada org nak tau lagi ke x.tapi aku nk review jgk.mana tau next time sesapa nak cri kambing bakar nie senang la kan.


kambing bakar nya dulu aku dikenakan charge rm950 utk seekor.
tak taula harganya standard ke mahal ke..tu aku abaikan sebab abah yang bayar utk nie.aku just book kan je.abah yg punya idea,lagipun family sebelah abah dh biasa guna khidmat Pak Karim nie.setiap kali ada event je,xkira la cukur jambul ke, akikah ke, majlis kahwin ke,bertunang ke mesti ada kambing bakar.



disebabkan dh biasa guna khidmat Pak Karim nie,jadi aku pn hire dia.serius sedap.ada mcm2 jenis sos dan kuah lagi die sediakan.mase majlis aku nie die dtg lmbt sikit.sesat katanya,xbiasa jalan g bandar sunway.dlm kol1 tp takpe sebab mjlis aku lepas zohor.

kalau xslh aku kambing nie die dh bkar dl,tapi bile kt majlis die tetap panggang jugak atas bara.supaya still rasa panas kot.nak tau x bila kambing nie dtg je ramai org serbu dan ambk berpinggan2 lagi.sampaikan belah lelaki dtg xdpt merasa kambing bkr nie..hihi tula sapa suruh dtg lmbt.
bukan la semue xdpt,tapi yang bernasib baik je dpt sikit.kuikuikui..


Perkhidmatan kambing bakar nie utk lembah klang sahaja kot,kalau xslh la.tapi boleh la tanya dl kalau ada sesapa yang nk guna khdmat pak cik nie.next time utk majlis knduri pulak akan guna khidmat pakcik nie lagi..mesti la lebih dari sekor kan.hihi


Kepada tuan rumah,Pakcik nie akan bagi lebihan kambing (tulang dan daging) yang belum masak lepas majlis abis.banyak jugak dtg tau..boleh makan/masak hari2 berikutnya.jadi tuan rumah jangan sedih kalau tak dpt makan time majlis tu.hihihi.

cara dihidangkan tak sama mengikut kehendak client dan mengikut majlis.apa2 majlis pun boleh.
kepada yang nk tempah kambing bakar nie boleh tanya aku.nanti aku bagi no tefon pak karim nie..


You Might Also Like

7 comments

  1. family tak makan kambing..:( katanya bau la..darah naik la..pening kepala la.. macam-macam. Saya bedal jer..:)

    ReplyDelete
  2. ala rugi la xmakn kambing..sedap tau..xde rasa pelik2 tu pn..dlm fmly ana,mk je yg xmkn kambing..hihi

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaa sedapnya nasib xpuasa lagi skrg haha. hehe

    ReplyDelete
  4. mcm best jek.saye xmkn kambeng.tp mak kate kLw org pandai buat jadik sedap+xde bau.kan..?

    ReplyDelete
  5. Baju e-day awak cantikla..kaler die pon menyerlahh

    ReplyDelete

SUBSCRIBE